DOGAĐANJANASLOVNICA

Održan tradicionalni Cvjetni korzo, po prvi puta na temu Tratinčica

U nedjelju, 6. svibnja 2018. u suradnji s Turističkom zajednicom Grada Slatine, Hrvatskom poljoprivredno-šumarskom savjetodavnom službom Slatina i Gradom Slatina održan je tradicionalni Cvjetni korzo, po prvi puta tematski – na temu Tratinčica.

Na Cvjetnom korzu 2018 sudjelovala su djeca Društva “Naša djeca” Slatina, Dječjeg vrtića Suncokret i Područnog odjela Mikleuš, Dječjeg vrtića Zeko, Osnovne škole Josipa Kozarca Slatina Podrušne škole Senkovac, Osnovne škole Eugena Kumičića Slatina i Područne škole Josipovo te Osnovne škole Davorin Trstenjak Čađavica, Područne škole Noskovci.

U cvjetnoj povorci sudjelovalo je oko 330 djece, a povorku je predvodila Gradska glazba pod ravnanjem gosp. Zorana Vlajnića.

Nakon šetnje gradom i Gradskim parkom odnosno Sajmom cvijeća i Sajmom slastica, povorka malih tratinčica završila je na Rukometnom igralištu na kojem je slijedilo zajedničko fotografiranje s Gradskom glazbom i roditeljima te su slijedili nastupi predstavnika DND-a, vrtića i škola.

Osim vrijednih odgajatelja, učitelja i volontera Društva “Naša djeca” Slatina koji su sudjelovali u pripremi kostima i ovogodišnjeg Cvjetnog korza, u pripremu i sudjelovanje uključili su se kroz realizaciju projekta “Volontram, srce diram” kojeg financira Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva i volonteri Volonterskih klubova OŠ Eugena Kumičića, OŠ Josipa Kozarca, Industrijsko-obrtničke škole Slatina.

Volonteri Volonterskih klubova bili  su zaduženi za pratnju povorke, okrijepu djece te brigu o sigurnosti djece u šetnji gradom kao i boravku na Rukometnom igralištu.

Organizaciju Cvjetnog korza 2018. pomogli su djelatnici MUP, Policijske postaje Slatina koji su se pobrinuli da djeca sigurno stignu na odredište te mediji koji su pozorno pratili cvjetnu povorku i predstavljanje djece te svojom fotografskom kamerom zabilježili ove vesele trenutke za povijest budućim generacijama.

Prema dokumentaciji koju posjedujemo u arhivi Društva “Naša djeca” Slatina, prvi Cvjetni korzo u Slatini održan je 1958. godine.

Djecu i roditelje, na početku glazbeno-scenskih nastupa pozdravili su direktorica Turističke zajednice Grada Slatine Vanja Lazić i Gradonačelnik grada Slatine, prof. Denis Ostrošić na što smo posebno ponosni, kao što smo ponosni i na nazočnost ravnateljica sve tri škole sudionika (Majhen, Vujanović-Juras, Žunec) i ravnateljice oba vrtića (Valpovac, Dupan-Lovrić) cijelo vrijeme trajanja programa. (Foto: Marijo Kokorić)

Društvo “Naša djeca” Slatina
Snježana Pačarić


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button