DOGAĐANJAFOTO GALERIJENASLOVNICAOPĆINE

Održan “Street race Čađavica 2022.”

U organizaciji Racing teama Virovitica, uz pomoć Općine Čađavica i DVD-a Čađavica, na poljoprivrednom aerodromu u Čađavici u nedjelju, 10. srpnja, održan je novi oktanski spektakl – “Street race Čađavica 2022.”. 
 
Kao i prijašnjih godina, i ovaj četvrti po redu event na čađavačkom poljoprivrednom aerodromu privukao je velik broj sudionika i gledatelja – prije svega ljubitelja “nabrijanih” automobila. 
 
Natjecalo se u brzinskim klasama 17, 16, 15, 14, 13 i 12 sekundi, a ponajbolji su bili: 
 
Klasa 17
 1. Dorian Klak
 2. Mario Kolaković
 3. Manuel Zidar
Klasa 16
 1. Marko Smolak
 2. Mihael Čolić
 3. Ivica Šarčević
Klasa 15
 1. Danijel Dolenčić
 2. Robert Perčić
 3. Bruno Kresić
Klasa 14
 1. Mario Maras
 2. Petar Begovac
 3. Marko Herman
Klasa 13
 1. Emerik Šifner
 2. Mate Mihaljević
 3. Mihael Vuković
Klasa 12
 1. Tihomir Ruman
Klasa 10
 1. Nebojša Hrupački – najbrži auto na eventu.
Najuspješnijima je organizator osigurao prigodne nagrade – pehare i medalje.  
 
– U Čađavici smo danas četvrti put s ovim tipom utrka. Sljedeća utrka bi trebala biti u Rušanima u općini Gradina negdje u kolovozu, no to ćemo još vidjeti. Ove godine nemamo utrke motocikala jer smo prošle godine imali problem kada se dogodila jedna nezgoda, tako da smo to izbacili, a izostali su i neki drugi popratni sadržaji, ali kao što vidite ovaj event je svejedno privukao velik broj sudionika i gledatelja. Zahvalio bih se općini Čađavica i načelniku Rončeviću, kao i vatrogascima što su nam izišli ususret, – rekao je Dejan Lovrenčac, tajnik i jedan od osnivača Racing teama Virovitica. 
 
Utrke je nakratko došao pogledati i načelnik općine Čađavica Mirko Rončević.
 
– Ovo današnje događanje se oslanja na prošlotjedno obilježavanje Dana općine Čađavica. Dečki iz Racing teama Virovitica su nam se javili s molbom za organiziranjem ove utrke ponovo u Čađavici, a kako je Općina vlasnik ovog prostora, mi smo im, kao i naši vatrogasci, izišli ususret, – rekao je načelnik Rončević. 
 
Nažalost, ovaj event je obilježilo izlijetanje jednog natjecatelja s piste pred sam kraj utrka, tako da su morali intervenirati vatrogasci, Hitna medicinska služba i policija.
 
(nm/ Tekst i foto: D. Fišli)
 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button