Home / DAN GRADA SLATINE / Održan sajam „Kako su radili naši stari“

Održan sajam „Kako su radili naši stari“

Povodom obilježavanja Dana Grada Slatine na Trgu svetog Josipa u Slatini održan je sajam „Kako su radili naši stari“. Organizatori sajma bili su Grad Slatina i Savjetodavna služba Slatina, dok su suorganizatori bili Turistička zajednica grada Slatine, LAG Marinianis i Gradska razvojna agencija Slatina.

Sajam je otvorio gradonačelnik Grada Slatine Denis Ostrošić pritom poželjevši svim izlagačima i posjetiteljima dobru zabavu i  uspješno sajmovanje.

Otvaranje su svojim nastupima uveličala djeca slatinskih osnovnih škola i Dječjeg vrtića Zeko.

Na sajmu je trebalo sudjelovati preko 60 izlagača iz 8 županija, ali odaziv je zbog lošeg vremena bio nešto slabiji – no, ipak dobar.

Na sajmu se moglo vidjeti mnogo zanimljivih vještina – od rada na tkalačkom stanu i filcanja vune, a zainteresirani su mogli sudjelovati i na predavanja o Zadrugama za etično financiranje i e-bankama.

Gradonačelnik Grada Slatine Denis Ostrošić sa dogradonačelnicom Sanjom Mrzljak Jovanić, predsjednikom Gradskog vijeća Grada Slatine Darijom Vrbaslijom i  gradskom vijećnicom Darijom Krznarić obišao je sve sudionike Sajma i uručio im prigodne poklone kao zahvalu za sudjelovanje i uloženi trud.

U sklopu sajma održano je i 10. otvoreno prvenstvo u kuhanju čobanca, a tijekom cijelog dana održani su i brojni glazbeno-scenski  nastupi. Posjetiteljima je bio osiguran besplatan čobanac, a moglo se kušati i druge gastronomske delicije.

Atmosferu sa sajma provjerite u fotogaleriji…(mt, foto:Marko Telišman, Robert Turkalj)

x

Check Also

U Slatini održan Domaći interdisciplinarni znanstveno-stručni skup „Podravska Slatina u Domovinskome ratu“

U Slatini je jučer održan Domaći interdisciplinarni znanstveno-stručni skup „Podravska Slatina u Domovinskome ratu“ koji ...

Wordpress Content Copy blocker plugin by JaspreetChahal.org