NASLOVNICASPORTUDRUGE

Održan prvi turnir za djecu u nogometu u čast 64. slatinskog bataljuna

Povodom 32. obljetnice osnutka 64. samostalnog bataljuna ZNG-a Podravska Slatina danas (12.8.) je u Slatini u zajedničkoj organizaciji županijske Hvidre i Udruge djece hrvatskih branitelja VPŽ održan prvi turnir u malom nogometu za djecu do 11 godina starosti.

Ovaj događaj započeo je okupljanjem predstavnika organizatora, općina i braniteljskih udruga u slatinskom parku gdje su se svi zajedno još jednom poklonili poginulim hrvatskim braniteljima između ostalim i svim onim pripadnicima 64. samostalnog bataljuna ZNG-a Podravska Slatina, a o čijem je nemjerljivom značaju i doprinosu u obrani Slatine i slatinskog područja u Domovinskom ratu govorio Mato Bubaš predsjednik Zajednice udruga i članova HVIDR-a Virovitičko-podravske županije. Zahvalio se Bubaš svima koji su se spremno odazvali podržati ovaj turnir koji ima za cilj prenositi mladima i djeci spomenutu veliku ulogu slatinskog bataljuna u Domovinskom ratu, a posebno Gradu Slatini čiji je dogradonačelnik Ilija Nikolić također sudjelovao početnoj komemoraciji. Bubaš je bio posebno sretan što se pozivu odazvao Ivan Roštaš ratni zapovjednik bataljuna, a koji se zahvalio domaćinima na inicijativi za pokretanjem ovakvog događaja.

Sama svečanost otvorenja održana je na Stadionu Antuna Tone Butorca gdje je Jurica Culej predsjednik Udruge djece hrvatskih branitelja VPŽ potanko ispričao povijest poznatog slatinskog bataljuna, a na njega se nadovezao i Mato Bubaš. Mladim sudionicima turnira, puno sportske sreće i što manje ozljeda, zaželjela je Marina Kraljić izaslanica ministra hrvatskih branitelja Tome Medveda, ujedno ministarstva koje je visoki pokrovitelj turnira. Čast da otvori turnir pripala je dogradonačelniku Iliji Nikoliću.

Turnir povodom 32. obljetnice osnutka 64. samostalnog bataljuna ZNG-a Podravska Slatina

U – 11

Poredak:

  1. Općina Mikleuš
  2. Grad Slatina
  3. Općina Voćin
  4. Općina Čađavica
  5. Općina Nova Bukovica
  6. Općina Sopje

Najbolji golman: Matej Radić (Grad Slatina)

Najbolji strijelac: Lana Trupina(Općina Mikleuš)

Najbolji igrač: Marinela Marinović (Općina Voćin)

Turnir su sudili Mario Jozić i Dražen Kokorić. Osim medalja i pehara za najbolje ekipe i pojedince organizatori su za svu djecu osigurali i zajednički ručak te je svaki sudionik dobio i više nego prikladnu majicu/dres u znak sjećanja na ovaj susret.

Damir Jukić

 

 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button