DOGAĐANJAKULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICAUDRUGE

Održan prvi meetup događaj u organizaciji Društva informatičara slatinskog kraja

Jučer (petak) je u poduzetničkom inkubatoru Slatina održan prvi meetup događaj u organizaciji Društva informatičara slatinskog kraja (DISK) na temu “Razvoj responzivnih web aplikacija”.
 
Na mITup!-u se okupilo 20 developera s područja cijele Virovitičko-podravske županije, a sve ih je na početku događaja pozdravio Marko Telišman, predsjednik udruge DISK. 
Nakon toga je Ana Peterfaj, full stack developerka iz Slatine, održala predavanje na temu razvoja progresivnih web aplikacija i agilnog pristupa razvoju softvera.
 
Inače, Ana ima višegodišnje iskustvo rada za strane softverske kompanije, a prije nekoliko mjeseci pokrenula je vlastito poduzeće sa sjedištem u Slatini. Programiranjem se bavi od osnovne škole i, kako kaže, programiranje za nju nije samo posao nego stil života.
 
Nakon predavanja održana je otvorena rasprava na kojoj su se predstavili svi sudionici te su razmijenili iskustva u razvoju softvera.
 
Za sve sudionike organizirano je i druženje nakon službenog dijela mITup!-a, a koje je bilo prilika za bolje upoznavanje i umrežavanje.
 

mITup! je posebno osmišljen za sve one koje zanima web programiranje, ili tek žele naučiti kako stvarati web aplikacije koje će osvojiti nove korisnike. Fokus ovog meetupa je na razmjeni znanja i iskustava te povezivanju prefesionalaca iz industrije. Posebno nas raduje što je već prvi događaj okupio dosta velik broj sudionika među kojima smo imali iskusne stručnjake s višegodišnjim iskustvom, ali i studente te entuzijaste koji su tek započeli s web programiranjem, – rekli su iz udruge DISK.


 

Informacije o projektu 

Naziv projekta: mITup! 

Naziv prijavitelja projekta/programa: Društvo informatičara slatinskog kraja – DISK 

Cilj projekta: Razviti edukacijski sadržaj i potaknuti kontinuiranu razmjenu ideja između članova tehnološke zajednice s fokusom na mlade entuzijaste i profesionalce u području digitalnih tehnologija. 

Projekt sufinancira Grad Slatina, sredstvima iz Javnog poziva za sufinanciranje programa i projekata udruga za 2023. godinu. 

(nm/Foto: R. Turkalj)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button