DOGAĐANJANASLOVNICAUDRUGE

Održan novi mITup: Korištenje Pythona u analizi i obradi prostornih podataka u offshore industriji predstavio Dino Dragun

U petak, 7. lipnja 2024., u organizaciji Društva informatičara slatinskog kraja – DISK održan je novi mITup, na kojem su imali priliku ugostiti izvanrednog stručnjaka Dina Draguna, izvršnog direktora i osnivača tvrtke Hidrocibalae. Glavna tema ovog događaja bila je korištenje Pythona u analizi i obradi prostornih podataka u offshore industriji, ali razgovaralo se i o brojnim drugim temama.

Tvrtka Hidrocibalae se specijalizira za obradu i analizu prostornih podataka, s naglaskom na istraživanja mora i surađuje s vodećim svjetskim tvrtkama u ovom području, a Dino Dragun ima više od deset godina iskustva u offshore industriji kao inženjer i voditelj projekata. Njegov profesionalni pristup usmjeren je na stalno traženje napretka u rješenjima za obradu i upravljanje podacima, tako da je bio i više nego spreman odgovoriti na sva moguća pitanja sudionika, te im ponuditi kvalitetna rješenja.

Neke od tema koje su zanimale slatinske i druge poduzetnike i ostale zainteresirane bile su: Korištenje Pythona u analizi i obradi prostornih podataka, Širenje na svjetsko tržište, Automatizacija u obradi podataka, Projekt menadžment, Rast i razvoj poslovanja, te Vođenje projekata.

Osim što je demonstrirao svoje duboko domensko znanje i stručnost, Dragun je oduševio svojom energijom, poduzetnošću i iznimnim vještinama u ophođenju s ljudima. Poseban naglasak stavio je na važnost zajednice i umrežavanja, što je, kako je istaknuo, bilo ključno za njegov profesionalni razvoj.

Bila je ovo izvrsna prilika za sve sudionike da nauče više o naprednim tehnikama u obradi prostornih podataka te da razmijene iskustva i ideje s jednim od vodećih stručnjaka u industriji.

– Dino Dragun i njegov tim mladih stručnjaka otvoreni su za suradnju te smo najavili mogućnost nove razmjene znanja i iskustava, ovaj put u užem području analize i obrade prostornih podataka korištenjem Python programskog jezika. Vidimo se na sljedećem mITup-u, – poručili su iz Udruge DISK.

(mf; Izvor: DISK Slatina)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button