DOGAĐANJANASLOVNICAPOLITIKA

Održan i drugi dio 9. sjednice slatinskog Gradskog vijeća

Prošloga petka započeta 9. sjednica Gradskog vijeća Grada Slatine ovoga je petka, 17. veljače nastavila s radom uz nazočnost 12 gradskih vijećnika koji su svoj posao ovoga puta odradili u samo sat vremena.

Sjednica je pod predsjedanjem predsjednika Gradskog vijeća Tome Tomića nastavljena tamo gdje je i stala te su gradski vijećnici odmah na početku jednoglasno donijeli Program mjera poticanja razvoja malog i srednjeg poduzetništva na području Grada Slatine za 2023. godinu uz prethodno, također jednoglasno, prihvaćena tri amandmana Kluba vijećnika SDP-FOKUS.

I sve ostale točke koje su se našle na dnevnom redu sjednice prihvaćene su jednoglasno. Tako su gradski vijećnici donijeli Odluku o izmjenama i dopunama Odluke o osnivanju Gradske razvojne agencije Slatine i Program rada Gradskog vijeća Grada Slatine za 2023. godinu.
Prihvatili su informaciju o izvršenju Programa rada Gradskog vijeća Grada Slatine u razdoblju od 1. 1. do 31. 12. 2022. godine i izvješće o stanju provedbe Godišnjeg provedbenog plana unapređenja zaštite od požara za područje Grada Slatine za 2022. godinu, te usvojili isti za 2023. godinu.

Na kraju su donijeli Rješenje o razrješenju i izboru predsjednika i članova Povjerenstva za procjenu šteta od prirodnih nepogoda, te su u spomenuto Povjerenstvo izabrani Josip Antolović za predsjednika, dok su članovi: Ivona Balić, Mario Poljak, Krešimir Šantak i Nikola Vukovski.

Pod posljednjom točkom dnevnog reda pitanja i prijedlozi Klub vijećnika HDZ-HSLS postavio je svojih 15 pitanja koja nisu „stala“ u aktualni sat u prvom dijelu sjednice.

Vijećnici su se između ostaloga zanimali za natječaj za radno mjesto ravnatelja/ravnateljice Gradske razvojne agencije Slatine, određenu problematiku vezanu uz rad tvrtke Komrad d.o.o., osobito vezan uz aglomeraciju. Tražili su pojašnjenje pojedinih gradskih računa, kao i uređivanja službene stranice Grada Slatine, a niz pitanja bio je vezan uz komunalnu infrastrukturu u slatinskom prigradskom naselju Bakić, te izgradnju retencije Stublovac s regulacijom potoka Stublovac i Potočani.
Zanimala ih je i suradnja s Domom zdravlja Virovitičko-podravske županije, odnosno situacija s dolaskom specijalista u Slatinu, kao i zainteresiranost građana za izgradnju kuća ili POS-ovih stanova u Slatini.

Jedno od pitanja bilo je vezano za zadnji Natječaj za zapošljavanje na radno mjesto Pomoćni djelatnik za njegu, skrb i pratnju djece u Dječjem vrtiću Zeko i kompetenciju zaposlenih djelatnica, te upražnjeno mjesto ravnateljice Vrtića gdje smo doznali da je na mjesto v. d. ravnateljice zaposlena Helena Hegediš.

Odgovore na postavljena pitanja vijećnicima Kluba vijećnika HDZ-HSLS, ali i svima ostalima zainteresiranima na sjednici, kao i slušateljima Radio Slatine koji su sjednicu pratili u izravnom prijenosu, ponudili su zamjenik gradonačelnika Grada Slatine Ilija Nikolić i gradski pročelnici Marin Kokorić i Krunoslav Šarabok te predstavnici gradskih tvrtki i pojedinih odbora kojima su pitanja bila namijenjena.
(mf/Foto: Mihaela Feldi)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button