DOGAĐANJAKULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICA

Foto: Održan Dan otvorenih vrata Industrijsko-obrtničke škole Slatina

U želji da zainteresiranim učenicima osmih razreda i njihovim roditeljima pruže detaljne informacije o nastavku obrazovanja, Industrijsko-obrtnička škola Slatina održala je jučer Dan otvorenih vrata škole.

Tako su učenici osmih razreda slatinskih osnovnih škola Eugena Kumičića i Josipa Kozarca zajedno sa svojim nastavnicima, a uz pomoć profesora, strukovnih učitelja i učenika IOŠ-a dobili potrebne informacije o načinu kako se upisati u Industrijsko-obrtničku školu Slatina, načinu školovanja, te su uz stručno vodstvo nastavnika IOŠ-a imali priliku upoznati školu i školski prostor. Obišli su praktikume kuhara, konobara i frizera kao i radionice instalatera grijanja i klimatizacije, CNC operatera, stolara, automehaničara i krojača izrazivši posebno zadovoljstvo posjetom učionice-prodavaonice u kojoj nastavu i vježbe održavaju učenici prodavači, a jedna od postaja obilaska bila je i matematička učionica.
Prilikom obilaska praktikuma i radionica učenici su stekli bolji uvid u materijale, alate, strojeve i tehnološke postupke svakog zvanja.

Bila je to ujedno i prilika da učenici IOŠ-a pokažu svoja stečena znanja i vještine, pa su tako mnogi budući učenici uživali u palačinkama, lepinjama, pripremljenim toplim napitcima i hladnim osvježenjima, a neki su se prepustili i vještim rukama učenika frizerskog usmjerenja.
Osim toga i sami su se mogli okušati u vještinama postavljanja klima uređaja u radionici instalatera, izraditi privjesak na CNC laserskoj gravirki, osjetiti adrenalin prilikom rada speedway motora u automehaničarskoj radionici, lakirati nokte ili frizirati kosu u frizerskom praktikumu, izraditi stalak za mobitele u stolarskoj radionici kao i izraditi kroj za svečanu haljinu u krojačkoj radionici.

Učenici su također upoznati s podrškom škole učenicima prilikom svladavanja svakodnevnih zadataka, obranom završnog rada i naučničkog ispita te pronalaženju prvog zaposlenja nakon školovanja, a ravnatelj Industrijsko-obrtničke škole Slatina Mladen Graovac naglasio je važnost obrtničkih zanimanja budući da su upravo takva zanimanja tražena na tržištu rada što su potvrdili i svi strukovni učitelji u svojim predstavljanjima pojedinih zanimanja.
(mf/Foto: Mihaela Feldi, IOŠ Slatina)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button