DOGAĐANJANASLOVNICAUDRUGE

Održan 8.memorijalni turnir u streljaštvu zračnom puškom ”Ivica Špoljarić Špoljo”

U spomen na hrvatskog branitelja, časnika Hrvatske vojske Ivicu Špoljarića Špolju, dugogodišnjeg člana Streljačkog kluba ”Miholjac” koji je ostvario zapažene rezultate u streljaštvu, jučer i danas na streljani Streljačkog kluba „Miholjac“ u Gornjem Miholjcu održan je 8. memorijalni turnir u streljaštvu zračnom puškom ”Ivica Špoljarić Špoljo”.  Turnir na kojem se ove godine natjecalo 8 ekipa i 42 pojedinca,  je organizirala Udruga HVIDR-a Slatina u suradnji sa Streljačkim klubom ”Miholjac” i Gradskom organizacijom UHDDR Slatina.

Sudac turnira bio je predsjednik Streljačkog kluba ”Miholjac” Josip Kovačić.

„Naš Špoljo bio je jedan veliki strijelac, poznat nadaleko i naširoko po svom umijeću gađanja puškom, kako za vrijeme rata tako i u mirnodopskim uvjetima pa smo mi iz tog razloga smatrali da je najprimjereniji način, njemu u čast organizirati jedan streljački turnir. Svi pripadnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata danas su bili ovdje. Turnir se odvijao u etapama da bismo poštovali epidemiološke mjere. Bez obzira na koronu, također nastojimo održati rad slatinske pa tako i županijske HVIDR-e i  realizirati sve aktivnosti  pa makar i u manjem obujmu. Bit svega je da se niti jedno ime hrvatskog branitelja, časnika, dragovoljca, hrvatskih ratnih vojnih invalida ne zaboravi“, ispričao nam je ovom prigodom predsjednik Zajednice udruga i članova HVIDR-a VPŽ Mato Bubaš.

„Ovaj turnir održava se već dugi niz godina za našeg Špolju. Redovan je projekt slatinske HVIDR-e. U ime Grada i gradonačelnika Denisa Ostrošića zahvaljujem svima koji su se danas odazvali ovom memorijalnom turniru“, ovom prigodom je rekao predsjednik slatinske HVIDR-e i zamjenik gradonačelnika Ilija Nikolić.

„S ponosom ističem da kao suorganizatori i Gradski ogranak UHDDR Slatina i Temeljni ogranak UHDDR Gornji Miholjac sudjelujemo od početka u organizaciji ovoga memorijala. Ivica Špoljarić Špoljo je čovjek s kojim su brojni od nas koji smo ga poznavali imali jedno ugodno iskustvo. Radi se o čovjeku koji je ostavio traga i u Streljačkom klubu i dalje“, emotivno se prisjetio predsjednik GO UHDDR Slatina Željko Kolinger.

REZULTATI:

Najuspješniji su bili:

Ekipno:

 1. GO UHDDR Slatina 496
 2. ZUiČ HVIDR-a VPŽ 491
 3. Udruga HVIDR-a Slatina 465
 4. Udruga HVIDR-a Virovitica 462
 5. Streljačka škola ”Miholjac” 460
 6. TO UHDDR Gornji Miholjac 445
 7. TO UHDDR Sladojevci 366
 8. HČZ Gradski odbor Slatina 307

Pojedinačno:

Streljačka škola dječaci:

 1. Marko Šantak 142
 2. Niko Knežević 140
 3. Mihael Gašpar 120
 4. Ivan Klement 90

Streljačka škola djevojčice:

 1. Ema Varju 146
 2. Sara Gašpar 127

Kadeti:

 1. Karlo Šantak 121
 2. Ivan Šantak 115
 3. David Antolović 105

Juniori:

 1. Ivan Knežević 154
 2. Leo Varju 151
 3. Davor Kizivat 137

Juniorke:

 1. Gabrijela Gerenčir 153
 2. Ana Sejkora 139
 3. Sara Antolović 125

Seniori:

 1. Antonio Mrva 173
 2. Renato Kolinger 162
 3. Valentino Kolinger 161
 4. Danijel Klement 158

Seniorke:

 1. Marina Knežević 153
 2. Stojanka Varju 148
 3. Božica Šantak 139

Branitelji:

 1. Damir Boljevčan 172
 2. Zoran Kovačević 163
 3. Josip Podboj 157

Veterani:

 1. Stjepan Krahulec 175
 2. Zvonko Zdjelar 168 – (47 druga serija)
 3. Filip Podboj 168 – (45 druga serija)

Ukupno pojedinačno:

 1. Stjepan Krahulec 175
 2. Antonio Mrva 173
 3. Damir Boljevčan 172

Danas po završetku turnira predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata, na čelu s  predsjednikom Zajednice udruga i članova HVIDR-a VPŽ Matom Bubašem i predsjednikom Udruga HVIDR-a Slatina Ilijom Nikolićem, zapalili su svijeće uz spomenik poginulim hrvatskim braniteljima u Gornjem Miholjcu.

Najuspješnijim ekipama i pojedincima, medalje i pehare, ispred streljane, poštujući epidemiološke mjere, podijelili su predsjednik SK ”Miholjac” Josip Kovačić, član Udruga HVIDR-a Virovitica Zoran Kovačević, predsjednik GO UHDDR Slatina Željko Kolinger, predsjednik ZUiČ VPŽ Mato Bubaš, te predsjednik Udruge HVIDR-a Slatina i slatinski dogradonačelnik Ilija Nikolić.

Tekst i Foto: Tea Kiš Slačanac

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button