NASLOVNICAPOLITIKA

Održan 8. izborni sabor Zajednice utemeljitelja HDZ-a

Proteklog vikenda održan je 8. izborni sabor Zajednice utemeljitelja HDZ-a „Dr. Franjo Tuđman“. Zbog epidemioloških uvjeta zabrane okupljanja više od 50 ljudi na jednom mjestu Izborni sabor održan je istovremeno na 5 različitih lokacija, odnosno u Splitu, Zagrebu, Gospiću, Rovišću i Otoku.
Na Saboru je sudjelovao i predsjednik HDZ-a i Vlade Andrej Plenković koji je istaknuo da su utemeljitelji HDZ-a samozatajni, odlučni i nisu „jednakiji“, ali su prvi među jednakim članovima HDZ-a.
Izaslanik na saboru bio je i Marko Teskera predsjednik Zajednice utemeljitelja HDZ-a „Dr Franjo Tuđman“ Virovitičko-podravske županije, a kandidati s područja Virovitičko-podravske županije bili su dopredsjednik iste Claudio Balić i tajnik Josip Hećimović.
Nakon provedenih izbora Claudio Balić i Josip Hećimović izabrani su u Nacionalni Odbor s podrškom od 75 % glasova. U Nacionali odbor po redovnom statutu ulaze i Marko Teskera, predsjednik Zajednice utemeljitelja HDZ-a „Dr Franjo Tuđman“ VPŽ i Josip Đakić, utemeljitelj i saborski zastupnik.
(mf/Izvor: Zajednica utemeljitelja HDZ-a „Dr Franjo Tuđman“ Virovitičko-podravske županije)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button