Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
DOGAĐANJANASLOVNICASPORT

Održan 5. memorijalni ultramaraton “Od velikog do malog Vukovara” – Slatinčanin Darko Dolovski istrčao rekordnih 205 km

U organizaciji Udruge rekreativnog trčanja „Nexe Team Našice“ te uz logističku potporu Ravnateljstva civilne zaštite, od 10. do 12. lipnja održan je 5. memorijalni ultramaraton “Od velikog do malog Vukovara”

Trodnevni ultramaraton počeo je polaganjem vijenaca kod bijelog križa na ušću Vuke u Dunav u Vukovaru, a cilj utrke je bio zapaliti svijeću i ‘svjetlo mira’ donijeti u Sunju, simbolično spajajući ova dva grada.

Trasa ultramaratona dugog 305 km prolazila je kroz Marince, Nuštar, Čepin, Našice, Orahovicu, Mikleuš, Voćin, Pakrac, Kutinu i Sisak, a završila je u Sunji polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća za sve poginule branitelje na mjesnom groblju u Sunji u vremenu od 37 sati.

Na utrci je sudjelovalo oko 50 trkača među kojima se našao i Slatinčanin Darko Dolovski, pripadnik HV-a i član URT „Nexe Team Našice“.

Dolovski je u tom vremenu istrčao 205 km, što je do sada najviše pretrčao u tom ultramartonu. Ultramarton je bio štafetnog karaktera tako da su se trkači izmjenjivali na stazi, a uz njegovih rekordnih 205, dužinu preko 100 km uspjelo je pretrčao samo 9 trkača.

– Bilo je naporno fizički uz povremene psihičke krize koje sam prebrodio uz pomoć ostalih trkača i na tome im hvala. Bili smo potpora jedni drugima jer smo svi zajedno trčali za isti cilj, odati počast onima kojih više nema, poginulim hrvatskim braniteljima čija imena nikada ne smijemo zaboraviti, – rekao nam je Darko Dolovski.

Osim logističke potpore organizaciji, djelatnici Ravnateljstva civilne zaštite sudjelovali su i u samoj utrci, odajući tako počast hrvatskim braniteljima Domovinskog rata, a uz njih logistička potpora bili su i pripadnici vatrogasnih postrojbi
(Mihaela Feldi/Izvor: www.civilna-zastita.gov.hr, Darko Dolovski)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button