KULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICA

Održan 30. susret čitateljskog kluba u novom prostoru Gradske knjižnice

Članice Čitateljskog kluba Gradske knjižnice i čitaonice Slatina sastale su se večeras po trideseti put, iznimno ovaj put četvrtkom, jer se Čitateljski klub inače održava utorkom.

Tijekom ovomjesečnog susreta raspravljalo se o knjizi „Jarine pukotine“  latinoameričke spisateljice Claudije Pineiro koju smatraju novom argentinskom književnom zvijezdom.

Susret je započeo glazbenom točkom Nike Zlatunića, učenika 2. razreda gitare  Glazbene škole Milka Kelemena Slatina koji je odsvirao „Valcer“ Ivana Padovca.

U opuštenoj atmosferi prostora Knjižnice članice su vrlo živo raspravljale o pročitanoj knjizi budući da je bilo različitih mišljenja jer u knjizi se govori o tome koliko nas živi svoje snove i što smo poduzeli u svezi toga.
Pablo Simo, glavni  lik romana ima svoj san, kao i svi, ali ne poduzima ništa da ga ostvari. Već dvadeset godina crta svoj san, zgradu koju želi sagraditi, zgradu od 11 katova okrenutu sjeveru. Naravno, postoji i tajna zakopana već tri godine, a kad jednoga dana u ured Pabla Simoa uđe djevojka tražeći Nelsona Jaru klupko se počinje odmotavati i sve se mijenja.

Članice Čitateljskog kluba knjigu „Jarine pukotine“  ocijenile su prosječnom ocjenom 4,1, a za prosinac su predbilježile knjigu Kena Griwooda „ Još jednom“.  Knjiga govori o čovjeku koji je dobio priliku da ponovno proživi svoj život i to više puta.

Volite li čitati knjige i podijeliti svoje doživljaje pročitanog s drugima, slobodno nam se možete pridružiti. Obogatit ćete nas, a nadamo se i sebe jednim novim iskustvom.“ – poručila je knjižničarka Marija Cindrić.
(mf/Izvor: Gradska knjižnica i čitaonica Slatina)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button