KULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICA

Održan 29. susret Čitateljskog kluba Gradske knjižnice i čitaonice Slatina

Jučer je u prostorijama Gradske knjižnice i čitaonice Slatina održan sastanak članova  Čitateljskog kluba na kojemu se raspravljalo o knjizi „Komplicirana dobrota”  kanadske spisateljice Miriam Toews.
Ova zanimljiva knjiga govori o menonitskoj vjerskoj zajednici kojoj je i sama spisateljica pripadala u mladosti.

Glavni lik romana je i narator koji nas kroz svoje priče, doživljaje upoznaje sa svojim životom, obitelji, zajednicom kojom pripada.  Nomi Nickel, prkosna, ironična i znatiželjna šesnaestogodišnjakinja  izazvala je najveću pozornost, kao i situacije u kojima se našla, kao i cijela njena obitelj, prijatelji, poznanici…

Sudionici 29. susreta Čitateljskog kluba složili su se da je fundamentalizam strašna stvar za svakog čovjeka koji mu je izložen i kako je pojedinac u tim situacijama često nebitan, te je knjiga dobila ocjenu 3,73.

Za sljedeći susret Čitateljskog kluba koji će se održati u utorak 13. studenog u 17,30 sati članovi su odabrali knjigu “Jarine pukotine” argentinske spisateljice Claudie Pineiro. Radnja ovog romana odvija se u Buenos Airesu, a glavni lik je arhitekt Pablo Simo.

„Volite li čitati knjige i podijeliti svoje doživljaje pročitanog s drugima, slobodno nam se možete pridružiti. Obogatit ćete nas, a nadamo se i sebe jednim novim iskustvom.“ – rekla nam je knjižničarka Marija Cindrić.
(mf/Izvor: Gradska knjižnica i čitaonica Slatina)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button