Home / KULTURA / Održan 29. susret Čitateljskog kluba Gradske knjižnice i čitaonice Slatina

Održan 29. susret Čitateljskog kluba Gradske knjižnice i čitaonice Slatina

Jučer je u prostorijama Gradske knjižnice i čitaonice Slatina održan sastanak članova  Čitateljskog kluba na kojemu se raspravljalo o knjizi „Komplicirana dobrota”  kanadske spisateljice Miriam Toews.
Ova zanimljiva knjiga govori o menonitskoj vjerskoj zajednici kojoj je i sama spisateljica pripadala u mladosti.

Glavni lik romana je i narator koji nas kroz svoje priče, doživljaje upoznaje sa svojim životom, obitelji, zajednicom kojom pripada.  Nomi Nickel, prkosna, ironična i znatiželjna šesnaestogodišnjakinja  izazvala je najveću pozornost, kao i situacije u kojima se našla, kao i cijela njena obitelj, prijatelji, poznanici…

Sudionici 29. susreta Čitateljskog kluba složili su se da je fundamentalizam strašna stvar za svakog čovjeka koji mu je izložen i kako je pojedinac u tim situacijama često nebitan, te je knjiga dobila ocjenu 3,73.

Za sljedeći susret Čitateljskog kluba koji će se održati u utorak 13. studenog u 17,30 sati članovi su odabrali knjigu “Jarine pukotine” argentinske spisateljice Claudie Pineiro. Radnja ovog romana odvija se u Buenos Airesu, a glavni lik je arhitekt Pablo Simo.

„Volite li čitati knjige i podijeliti svoje doživljaje pročitanog s drugima, slobodno nam se možete pridružiti. Obogatit ćete nas, a nadamo se i sebe jednim novim iskustvom.“ – rekla nam je knjižničarka Marija Cindrić.
(mf/Izvor: Gradska knjižnica i čitaonica Slatina)

x

Check Also

Dar ljubavi kroz dvije akcije dobrovoljnog darivanja krvi na Valentinovo

14. veljače na Valentinovo Gradsko društvo Crvenog križa Slatina organiziralo je dvije akcije dobrovoljnog darivanja ...

Wordpress Content Copy blocker plugin by JaspreetChahal.org