KULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICA

Održan 18. Međunarodni dječji festival duhovne glazbe u Slatini

U subotu 6. svibnja održan je 18. Međunarodni dječji festival duhovne glazbe u Slatini, na kojem je nastupio i Mali zbor.

SlatinaFEST je dječji međunarodni  festival duhovne glazbe koji za cilj ima zbližiti djecu različitih regija i potaknuti voditelje na kvalitetniji rad s djecom na području glazbeno scenskog izričaja.  Posebno obilježje festivala je humanitarna nota , kojom posjetitelji i sudionici festivala svojim dragovoljnim prilozima pomažu onima u potrebi. Ove godine u najavi humanitarnog prikupljanja obratila se profesorica Svetlana Relić, umjetnička direktorica SlatinaFESTA i objasnila kako je suradnja između festivala i glazbenih škola vrlo bitna i povezana jer ” SlatinaFEST otkriva talenete dok su još mali, a glazbene škole oblikuju, odgajaju njihove karaktere i usavršavaju njihove vještine.”

Zato je SlatinaFESTove godine sva prikupljena sredstava na festivalu odlučio pokloniti glazbenoj školi u Slatini. Ravnatelj škole, profesor Antonio Brzica imao je priliku predstaviti školu i projekt preseljenja škole na novu lokaciju, te se zahvalio SlatinaFESTU za pomoć.Tom prigodom prikupljeno je 7.500, 00 kuna. (Sara Mojzeš)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button