DOGAĐANJAOPĆINE

Održan 1. ribarski dan na Dravi

Proslava Dana općine Sopje nastavljena je jučer (8. svibnja). Općina Sopje, u suradnji s partnerskom općinom Starin iz Mađarske u sklopu projekta Drava Events II, organizirala je na rijeci Dravi Ribarski dan.

Ribarski dan bio je zamišljen kao gastro-kulturni događaj te su se odmah nakon okupljanja počeli peći šarani na rašljama, a športske ribolovne udruge s područje općine Sopje i susjednih općina kuhale su fiš paprikaš, i sve to je bilo namijenjeno svima koji su danas došli na poznato sopjansko kupalište uz rijeku Dravu. 

Dok se fiš krčkao, a šarani pekli, okupljene su zabavljali tamburaši KUD-a Podravac Sopje. Kada su kuhari obavili svoj posao, pečeni šarani i fiš je podijeljen posjetiteljima. 

Paralelno uz ugodnu zabavu na rijeci Dravi, u sopjanskom Mjesnom domu likovnjaci su održavali svoju Likovnu koloniju. 

Načelnik Općine Sopje Berislav Androš bio je i više nago zadovoljan događanjima u sklopu Ribarskog dana.

– Ribarski dan smo trebali održati prošle godine, tamo negdje u devetom mjesecu, ali zbog korone nismo mogli pa smo ga premjestili za Dan općine. Vrlo sam zadovoljan odazivom posjetitelja ovdje na Dravi, jer znam da mnogi ove dane provode u polju, počeli su poljoprivredni radovi. Danas još imamo u planu kino projekciju za djecu u 19 sati i u 21 sat za odrasle. Sutra će biti, kako mi Sopjani to volimo reći, ”svjetsko prvenstvo” u spravljanju bošpora, te će naš Nogometni klub Podravac iz Sopja proslaviti 75 godina. Podravac sutra igra i svoju redovnu prvenstvenu utakmicu i ako rezultat bude pozitivan bit će prvak 1. županijske nogometne lige, što će biti razlog više za slavlje – rekao je načelnik Androš. 

Također, održano je i tematsko predavanje za članove Savjeta mladih općine Sopje. (adf; Foto: D. Fišli)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button