DOGAĐANJAFOTO GALERIJENASLOVNICAOPĆINEUDRUGE

Održan 1. memorijalni turnir Berislav Martinčević “Bero” u Čađavici

Danas (5. svibnja) se na streljani LU “Sokol” Čađavica održao 1. memorijalni turnir Berislav Martinčević “Bero” u disciplini gađanja letećih meta (glinenih golubova). Otvorenje je počelo u 10 sati pozdravnim govorom predsjednika LU “Sokol” Čađavica Gorana Budimira.

Otvorenju su nazočili zamjenik župana Virovitičko-podravske županije Marijo Klement, predsjednik Lovačkog saveza Virovitičko-podravske županije Miroslav Buneta, tajnik Lovačkog saveza Virovitičko-podravske županije Antonio Repić, načelnik općine Čađavica Mirko Rončević, Udruga veterana vojne policije VPŽ te predstavnici i članovi lovačkih udruga: LU Jelen Voćin, LU Vepar Slatina, LU Zec Četekovac, LU Srnjak Crnac-Rastovac, LU Šljuka Podravska Moslavina, LU Jelen Noskovci, LU Jelen Nova Bukovica, LU Fazan Sopje-Kapinci i domaćin LU Sokol Čađavica.

Berislav Martinčević “Bero” je od 1997. godine pa sve do svoje smrti 2020. godine bio predsjednik LU “Sokol” Čađavica. Za to vrijeme ova lovačka udruga je postala jedna od najboljih udruga na ovim prostorima. Kao kruna njegovog predsjednikovanja, uz ostale velike zasluge, sagrađen je novi lovački dom koji je ponos ne samo naše udruge, već i cijele općine Čađavica. Bero je bio dobitnik više javnih priznanja na području lovstva i nositelj je lovačkih odlikovanja Hrvatskog lovačkog saveza. Posthumno je za svoj društveni rad dobitnik javnog priznanja Povelje zahvalnosti Virovitičko-podravske županije. Osim u lovstvu, dubok trag je ostavio i u svijetu nogometa. U svojoj plodnoj karijeri nastupao je za NK Slatinu, NK Pitomaču, NK Osijek i naravno za svoju matičnu NK Mladost u Čađavici u kojoj je bio i trener. Žensku ekipu je uveo u 1. Hrvatsku nogometnu ligu. Bio je strastveni ribolovac i do svoje smrti je obavljao dužnost lovočuvara. Bitno je spomenuti i njegov angažman kao člana poglavarstva Općine Čađavica. Vrlo bitan i aktivan sudionik u Domovinskom ratu, no to nikada nije posebno isticao – ispričao je predsjednik Goran Budimir u svom pozdravnom govoru. Također su svi prisutni minutom šutnje odali počast Berislavu Martinčeviću.

S par riječi se sve prisutnima obratio i zamjenik župana Marijo Klement pohvalivši rad ove lovačke udruge ističući dugogodišnju dobru suradnju sa županijom. Predsjednik Županijskog Lovačkog saveza Miroslav Buneta je istaknuo kako su ovakvi susreti lovačkih udruga upravo na turnirima u gađanju glinenih golubova jako bitni i istaknuo izvrsne rezultate županijske lige koja je već par godina postiže uspjehe na državnom natjecanju.

Prije samog turnira, posebni uzvanici i predstavnici lovačkih udruga su na mjesnom groblju u Čađavici položili vijenac i zapalili lampione na grobu Berislava Martinčevića “Bere”. Uz spomenik je bila i Berina supruga i obitelj.

Na turniru se natjecalo 9 ekipa iz 9 lovačkih udruga. Ekipe su se sastojale od 5+1 strijelac i pucalo se u dvije etape po 10 meta.
Nakon prve etape spustio se jak pljusak te su svi natjecatelji mogli malo odmoriti. Nakon pljuska koji je sve osvježio, ekipe su nastavile natjecanje.

Ostali posjetitelji ovog turnira koji nisu članovi lovačkih udruga mogli su se okušati u natjecanju gađanja zračnom puškom ili gađanju zeca u trku.

Bitno je istaknuti odličnu organizaciju cijelog događaja gdje su svi članovi bili izrazito organizirani. Za sve posjetitelje su osigurana sjedeća mjesta pod šatorima, suncobranima i sjenicama. Za sve posjetitelje je skuhan i izvrstan pravi lovački grah, a moglo se uživati i u roštilju i naravno hladnim pićima. Turniru su prisustvovali i čađavački vatrogasci koji su budno pratili da sve dobro i sigurno prođe.

Predsjednik LU Sokol Čađavica Goran Budimir, u kratkom razgovoru je istaknuo da je cilj ovog turnira, osim znaka sjećanja na Berislava Martinčevića Beru i okupljanje lovačkih udruga s naše županije i održavanje prijateljskih odnosa uz ovakva druženja.

Bitno je spomenuti i sponzore koji su pomogli da se ova manifestacija ovako uspješno održi, a to su Lovački savez VPŽ, Općina Čađavica, Pivovara Osijek na čelu s Ivanom Komakom, “Damjanković” streljana Prečko Zagreb, “Slavonika” Slatina i pekara “Tuna”.

Nakon cjelodnevnog natjecanja stigli su i završni rezultati.

U ekipnom natjecanju:
1. LU Srnjak Crnac-Rastovac sa 78 bodova,
2. LU Sokol Čađavica sa 73 boda,
3. LU Jelen Nova Bukovica s 49 bodova.

U pojedinačnom natjecanju:
1. Poslončec Dragan,
2. Mario Biro,
3. Filip Puškadija.

U natjecanju zračnom puškom:
1. Krešimir Golub,
2. Josip Mihoković,
3. Dražen Puškadija.

U natjecanju gađanja zeca u trku:
1. Filip Puškadija,
2. Tomislav Ribić,
3. Kristijan Štefanek.

Od prvog do trećeg mjesta u svim gore navedenim kategorijama osigurane su novčane nagrade, pehari i medalje, a svim lovačkim udrugama su uručene i zahvalnice, tako da su svi sudionici mogli biti zadovoljni sudjelovanjem na ovom događaju.
Mislilo se na sve, svi su bili dobrodošli i svi su na kraju bili zadovoljni. Dan proveden u druženju i prijateljstvu, uz dobru hranu, piće i prijateljsko natjecanje. Ovaj turnir je prvi u nizu, a zasigurno će postati tradicija.

(nm/Tekst i foto: Ratka Turk)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button