NASLOVNICAOD SVEGA POMALO

Odlukom Agencije za odgoj i obrazovanje rječnik ovisnosti Siniše Brlasa postao pomoćno nastavno sredstvo u školama

„Terminološki opisni rječnik ovisnosti“ profesora psihologije Siniše Brlasa iz Virovitice, jedini obuhvatni rječnik ovisnosti u našoj zemlji, ali i u regiji, odlukom Agencije za odgoj i obrazovanje odobren je kao pomoćno nastavno sredstvo u školama u Republici Hrvatskoj. Rječnik koji je kod nas 2017. godine objavila Medicinska naklada iz Zagreba u šestom, redizajniranom i preuređenom izdanju sada će se ravnopravno s ostalim nastavnim sredstvima koristiti u hrvatskom odgojno-obrazovnom sustavu kao stručna literatura (osobito u srednjim medicinskim školama te za provedbu školskih preventivnih programa). Inače, osim u našoj zemlji ovaj je rječnik dostupan i korisnicima u susjednoj Srbiji, tako da time ima i inozemnu dimenziju.

Autor rječnika profesor Siniša Brlas do sada je napisao više knjiga u različitim područjima psihologije (osobito psihologije ovisnosti), zatim udžbenik iz psihologije komunikacije za srednju školu te navedeni rječnik ovisnosti, a da su njegova djela još ranije prepoznata kao korisna i vrijedna literatura govori i podatak da su do sada čak tri autorove knjige otkupljene sredstvima Državnog proračuna za sve škole u Republici Hrvatskoj.

Navedeno odobrenje veliko je priznanje autoru za njegov doprinos i dugogodišnji stručni rad u području prevencije i suzbijanja ovisnosti, ali također pokazuje kako su upornim zalaganjem postignuća i znanja stručnjaka iz Virovitice i Virovitičko-podravske županije itekako iskoristiva i puno šire od sredine u kojoj su nastala, pa i izvan granica naše zemlje.
(www.radioslatina.hr)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button