DOGAĐANJANASLOVNICAŽUPANIJA

Odlična suradnja vatrogasaca cijele VPŽ s jednim zajedničkim ciljem, unapređenjem cjelokupnog sustava

Nakon završene teške 2020. godine u kojoj su vatrogasci bili na usluzi svim sektorima koji su se bavili sprečavanjem pandemije korona virusa te njegovim preventivnim mjerama, uz uspješno završenu požarnu sezonu, može se zaključiti kako je ova 2020. godina velika prekretnica za vatrogasce Virovitičko-podravske županije.

Zahvaljujući novom Zakonu o vatrogastvu, vatrogasci su krenuli u osnivanje Županijskog vatrogasnog operativnog centra – Centra 193. Nakon dugih niza godina u kojima su se javljali problemi u vatrogasnom sustavu, što zbog neslaganja vatrogasaca između glavnog grada Virovitice i gradova Orahovice i Slatine te drugih općina, ove godine je napokon postignut konsezus, a sve s jedinstvenim ciljem: unaprijediti vatrogastvo Virovitičko-podravske županije.
Tako su predstavnici vatrogasnih gradova i općina na velikoj sjednici održanoj u Velikoj Črešnjevici odlučili kako će županijski vatrogasni operativni centar biti smješten u prostorima JVP Slatine, a grad Virovitica, zbog svoje veličine i infrastrukturnih karakteristika će biti potpora županijskom centru s vlastitim vatrogasnim centrom. Sve općine i grad Orahovica će biti povezani brojem 193 koji će u narednom periodu biti preseljen u županijski vatrogasni centar.

Županijska vatrogasna zapovjednica Mateja Fras Venus smatra kako je ovo izvrstan korak i uzoran primjer kako vatrogasci trebaju i moraju biti složni pri donošenju ovakvih velikih smjernica u svojoj razvojnoj strategiji. Isto tako, zahvaljuje svim vatrogascima s područja cijele Županije na iznimno konstruktivnoj suradnji i velikoj pomoći koju pružaju pri unapređenju županijske Vatrogasne zajednice. Ovim putem posebno zahvaljuje vatrogascima grada Virovitice na čelu sa zapovjednikom Mariom Pavelićem i predsjednikom Antom Tutićem kao i Gradu Virovitici koji će, zahvaljujući vlastitim financijskim mogućnostima, osnovati vlastiti operativni centar koji će uvelike pomoći u radu županijskog i na taj način riješiti i poboljšati efikasni rad komunikacije cijele Županije. Zahvaljuje i svim zapovjednicima općina i gradova koji trenutno pružaju veliku pomoć pri infrastrukturnoj i informatičkoj izgradnji centra kao i rukovodstvu JVP Slatine zajedno s njihovim djelatnicima koji neumorno rade na raznovrsnim radovima oko podizanja ovog sustava.

U narednom periodu svim vatrogasnim postrojbama i vatrogasnim zajednicama predstoje izbori za nova tijela kao i izmjene statuta.
(mf/Izvor: VZ VPŽ)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button