NASLOVNICASPORT

Odlična predstava Slatine i Bjelovara završila pobjedom domaćina

Iako prijateljska, super zanimljiva, ali napose do posljednje sekunde uzbudljiva, bila je jučerašnja malonogometna utakmica koju su u dvorani Srednje škole Marka Marulića odigrali Slatina i Bjelovar.

Bila je to prva provjera slatinskih malonogometaša u sklopu priprema za prvi, slobodno možemo reći povijesni nastup, u drugoj hrvatskoj malonogometnoj ligi, čiji će član biti od ove nove natjecateljske sezone. Iako, kako smo doznali, igrački sinoć podosta oslabljeni  gosti iz Bjelovara, inače dugogodišnji itekako konkurentni klub druge lige, predstavili su se u skladu s renomeom kao ozbiljna futsal družina spremna u svakom trenutku kazniti i najmanju grešku protivnika. Slatina je pak odigrala sjajnu utakmicu. Vođena trenerom Nikolom Miščevićem selekcija popunjena domaćim igračima i s nekoliko igrača iz slatinskog bazena hrabro se postavila nasuprot iskusnog protivnika. Prvo poluvrijeme bilo je ogledni primjer prave prvenstvene futsal utakmice u kojoj je Slatina discipliniranom obveznom igrom stekla minimalnu prednost golom Kupresa.
Renomirani gosti odlučili su ovaj susret što bolje iskoristiti za uigravanje nekih taktičkih finesa pa su tako cijeli drugi dio odigrali sa tzv. letećim vratarom isprobavajući tako konstantno igru 5 na 4. Koštalo ih je to drugog primljenog gola kojeg je za prednost Slatine 2:0 zabio Jurica Šantić. Ipak takva riskantna igra gostiju umalo je uništila sve ono dobro što su u 28. minuta gradili slatinski futsal majstori.
Naime, ubitačni gosti su u periodu od navedene 28. do 38. minute, brzim akcijama postigli čak 4 gola totalno preokrenuvši rezultat. No i da je futsal jedan od najatraktivnijih sportova današnjice mogli smo se uvjeriti na djelu upravo u samo dvije posljednje minute kada je hrabra slatinska ekipa požrtvovnim presingom uspjela pomalo nevjerojatno postići čak tri gola i biti ta koja će se radovati na kraju ove odlične predstave.

Veseli i podatak s obzirom da se radilo o radnom danu, prilično kasnom terminu odigravanja, ne odveć u najavi medijski eksponiranom susretu, da je isti pratilo više od 50 gledatelja, a koji su na kraju mogli  biti itekako zadovoljni viđenim u četrdeset minuta ove atraktivne predstave koju su im priuštili moguće i novi gradski sportski ljubimci te odlični drugoligaši iz Bjelovara.

Prema još neslužbenim najavama iduću provjeru slatinski bi malonogometaši trebali imati u ponedjeljak 24. rujna  i to ponovno u dvorani slatinske srednje škole. Protivnik Slatini u toj prijateljskoj utakmici biti će MNK Futsal Olimpijac iz Županje.

MNK SLATINA                   5

MNK BJELOVAR                4

SLATINA Dvorana SŠ Marka Marulića. Gledatelja: 50. Suci: Goran Loparac (Sladojevci) i Dražen Kokorić (Slatina). Strijelci: 1:0 – Kupres (7), 2:0 – Šantić (27), 2:1 – Mikšec (28), 2:2 – Marušić (30), 2:3 – Starčević (36), 2:4 – Cvitković (38), 3:4 – Prlić (38), 4:4 – Šantić (39), 5:4 – Kupres (40).

MNK SLATINA: D.Radonjić, Dragojević, Bošnjak, Šaponja, Bočkaj, Petrinjak, Kupres, Vicić, Prlić, Šantić, Čavić, A.Radonjić. Trener: Nikola Miščević

MNK BJELOVAR: Putak, Starčević, Marušić, Stanković, Ostrman, Cvitković, Habalija, Bajsić, Mikšec. Trener: Željko Ostrman
(dj/Foto: Damir Jukić)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button