DOGAĐANJANASLOVNICASPORT

Odličan odaziv na još jednom izdanju slatinske Divlje lige trčanja

Divlja liga trčanja Slatina iz kola u kolo ruši rekorde. Veliku stazu slatinskom prirodom danas je trčalo 14 trkača dok je na upola kraću distancu od 10 kilometara pošlo njih 19.  Tko bi uopće mogao misliti da kada je priča zakotrljana tamo negdje koncem 2022. godine da će iz jednog neobaveznog druženja par slatinskih rekreativaca ovaj događaj narasti do takve razine da na njega dolaze trkači iz svih krajeva Slavonije. Naravno da to više nije zafrkancija jer treba itekako dobro osmisliti svaki korak kako bi sve funkcioniralo na zavidnoj razini. Zato ćemo ponovno istaknuti i pohvaliti Borisa Presečana i Danila Cimbaljevića koji su se prihvatili organizacije tog nimalo lakog zadatka. I ovaj puta valjalo je trasirati staze, uštimati satnicu kako bi se što više ljudi moglo odazvati, pronaći novu atraktivnu lokaciju okupljanja, svaki detalj pomno isplanirati s obzirom da se i ovaj put išlo na to da svatko može trčati dionicu prilagođenu trenutnoj formi, a kako bi udarili dodatni pečat svemu i ovaj put pronašli su nekoliko velikodušnih sponzora s čijim su prilozima i darivali sudionike lige.

Današnje (28.siječanj) mjesto okupljanja bio je poligon u Stublovačkoj, a puno ime događaja Divlja trening trail liga Slatina 2. kolo – Poligon. Po receptu iz prvog kola prva je skupina dugoprugaša krenula u 9 sati po svoju porciju od prvih 10 kilometara. Kada se ona u 10 sati vratila na početnu točku zajedno sa još većom skupinom koja se opredijelila za kraću stazu krenulo se u skupljanje novih deset kilometara. Naravno da je neizostavan dio tog događaja postalo i zajedničko druženje u ugodnom ambijentu jednog od slatinskih kafića gdje su se prepričavali dojmovi i dogovarale nove zajedničke akcije.

Više o ovoj ligi možete pronaći i na portalu https://planinarimo.info/ kao i na službenoj facebook stranici organizatora https://www.facebook.com/profile.php?id=61553138471892&paipv=0&eav=AfZ7pNBIJvt_SxGRsnzeJQ0llRNGVvWaiFgjDjRs3XcglmZdCQn5W8uy9ybk_0i1Ki0&_rdr

Damir Jukić

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button