DOGAĐANJAGOSPODARSTVONASLOVNICAPOLITIKA

Odgovor tvrtke Slatina kom d.o.o. na priopćenje za javnost Kluba vijećnika SDP – Fokus

Tvrtka Slatina kom d.o.o. oglasila se s odgovorom na priopćenje za javnost Kluba vijećnika SDP – Fokus.

Priopćenje tvrtke Slatina kom d.o.o. prenosimo u cijelosti:

„Tvrtka Slatina kom je u siječnju 2022. godine izradila prijedlog Odluke o načinu pružanja javne usluge sakupljanja komunalnog otpada na području Grada Slatine i dostavila na uvid  Gradu Slatini kako bi Grad proveo prethodno savjetovanje sa zainteresiranom javnošću u trajanju od najmanje trideset dana, sukladno Članku 66. Zakona o gospodarenju otpadom. 1. ožujka 2022. godine održan je Međustranački sastanak kojemu su nazočili vijećnici političkih opcija koje su u tom trenutku imale većinu u Gradskom vijeću Grada Slatine, odnosno Domovinskog pokreta, SDP-a i Fokusa, kojima su djelatnici Slatina koma prezentirali prijedlog spomenute Odluke.     

S predloženim povećanjem fiksnog dijela cijene u minimalnom iznosu za korisnike koji predaju biorazgradivi otpad na zbrinjavanje nisu se složili vijećnici SDP-a i Fokusa. Naime, tadašnja cijena spomenutog fiksnog dijela (koja je i danas važeća) iznosila je 39,00 kuna s PDV-om, a s predloženim povećanjem iznosila bi 47,46 kuna što nikako nije povećanje fiksnog dijela od 100%.

Potom je provedeno Javno savjetovanje objavljeno s datumom 18.03.2022. u zakonskom trajanju od mjesec dana, a na koje se nitko nije oglasio s niti jednom primjedbom.
Navedena Odluka je upućena na razmatranje gradskim vijećnicima Grada Slatine u sklopu 6. sjednice zakazane za 28. travnja 2022. godine, ali nije donesena budući da je rad iste prekinut zbog nerazriješenog pitanja o sukobu interesa pojedinih vijećnika, a na dvije zakazane sjednice nije bilo kvoruma zbog nedolaska gotovo svih oporbenih vijećnika.
Zbog nefunkcioniranja Gradskog vijeća ova je tema i danas aktualna te je prijepor svih političkih opcija budući da se i nakon nedavno održanog Međustranačkog vijeća ne nazire rješenje ovoga problema.

S obzirom na sve navedeno tvrtka Slatina kom je uvijek bila dostupna, što gradskim vijećnicima, što građanima Slatine i prigradskih naselja za sve informacije, a u nekoliko je navrata upravo tvrtka Slatina kom tražila održavanje posebne sjednice Gradskog vijeća na kojoj bi se raspravljalo samo o poslovanju ove gradske tvrtke s ciljem iznalaženja rješenja postojećih problema, koji nisu nastali lošim upravljanjem tvrtke Slatina kom i Grada Slatine, kako se ovih dana nastoji prezentirati javnosti, već u najvećoj mjeri zbog brojnih poskupljenja i porasta cijena energenata i svih ostalih troškova koji poskupljuju i naše poslovanje.“

Slatina kom d.o.o.

Related Images:

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button