DOGAĐANJAKULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICA

Odgojiteljice slatinskog Dječjeg vrtića Zeko sudjelovale na Danima predškolskog odgoja 2024.

U organizaciji Dječjeg vrtića „Cvrčak“ iz Čakovca i Učiteljskog fakulteta, Sveučilišta u Zagrebu 18. i 19. travnja 2024. godine održan je Međužupanijski stručni skup Dani predškolskog odgoja: “Zajedno rastemo za održivu budućnost” na kojem su aktivno sudjelovale i odgojiteljice iz slatinskog Dječjeg vrtića Zeko: Tamara Dorić, Helena Hegediš, Danka Gojić Kajzer, Gordana Rakocija, Manuela Sejkora i Kristina Šokac.

Prvog dana skupa svoja izlaganja imale su odgojiteljice Tamara Dorić i Danka Gojić Kajzer s temom: „Zakrpimo prirodu“ i Helena Hegediš i Kristina Šokac s temom: „Osviještenost održivog razvoja u Dječjem vrtiću Zeko“.

Drugog dana skupa izlaganje s temom „Stazama mog grada“ imale su odgojiteljice Gordana Rakocija i Manuela Sejkora.

Dani predškolskog odgoja održavaju se već više od 30 godina na području Međimurske županije gdje se okupljaju odgojitelji, učitelji, stručni suradnici, ravnatelji odgojno-obrazovnih ustanova, dionici javnih obrazovnih politika i znanstvenici kako bi sudjelovanjem dali doprinos promišljanju kvalitete života u ranom djetinjstvu.

Ovogodišnji naziv Dana predškolskog odgoja “Zajedno rastemo za održivu budućnost” podrazumijeva da samo kvalitetnom suradnjom i doprinosom svih sustručnjaka rani i predškolski odgoj može težiti tendenciji promjene.

Rano djetinjstvo je formativno razdoblje tijekom kojeg se oblikuju stavovi, vrijednosti i ponašanja, što ga čini pogodnim vremenom za usađivanje dubokog razumijevanja održivosti.

(mf; Izvor: DV Zeko Slatina, Tekst: hh; Foto: hh, kš, ms, gr, dgk, td)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button