DOGAĐANJANASLOVNICA

Odavanjem počasti poginulim hrvatskim braniteljima na Mjesnom groblju u Kozicama i sv. misom u kapeli sv. Roka započeo 27. memorijal „Ivica Filković i Perica Sabo“

Polaganjem vijenaca i upaljenih lampiona na posljednja počivališta hrvatskih branitelja Ivice Filkovića i Perice Sabe na kozičkom groblju, a potom i ispred Spomen-obilježja podignutog njima u čast ispred kapele sv. Roka u Kozicama, započeo je ovogodišnji, 27. po redu memorijal „Ivica Filković i Perica Sabo“.

Uz članove obitelji ovoj dvojici hrvatskih vitezova počast su odali predstavnici braniteljskih udruga proisteklih iz Domovinskog rata sa slatinskog područja predvođeni predsjednikom županijskog Odbora za hrvatske branitelje i predsjednikom Zajednice udruga i članova HVIDR-a VPŽ Matom Bubašem koji je ujedno bio i izaslanik župana Virovitičko-podravske županije Igora Androvića, zatim predsjednik Gradskog vijeća Grada Slatine Tomo Tomić, dogradonačelnik Grada Slatine Ilija Nikolić u pratnji pročelnika Upravnog odjela za razvoj Grada Marina Kokorića, potom predstavnici Policijske uprave virovitičko-podravske predvođeni zamjenikom načelnika Nenadom Križićem i predstavnici Policijske postaje Slatina predvođeni policijskim službenikom za poslove policije Zdenkom Totom, član Udruge specijalne policije „Omege“ iz Bjelovara Mario Topolovčan, te predstavnici hrvatskih branitelja iz Kozica, Nogometnog kluba Kozice i Vijeća Mjesnog odbora Kozice načelu s predsjednikom Josipom Caderom.

Molitvu je predvodio novobukovački župnik, vlč. Dejan Ilić koji je potom služio i svetu misu zadušnicu u kapeli sv. Roka u Kozicama.

Memorijal se nastavlja u subotu, 22. srpnja kada će se u organizaciji Vijeća Mjesnog odbora Kozice i Udruge HVIDR-a Slatina, a uz potporu Grada Slatine održati igre hrvatskih branitelja i turnir u malom nogometu na nogometnom igralištu u Kozicama, te memorijalna utrka koja će se trčati od Spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima u Parku 136. slatinske brigade u Slatini do Spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima Ivici i Perici u Kozicama.
(mf/Foto: Mihaela Feldi)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button