NASLOVNICAŽUPANIJA

Od sljedeće zime novo sanjkalište na Jankovcu

Iako smo zakoračili u ožujak, iza nas je snježni vikend na Jankovcu, a snijeg je obilježio i proteklih nekoliko mjeseci pa je porast broja posjetitelja doista etablirao Papuk kao najpoželjniju slavonsku zimsku destinaciju.

U Parku prirode Papuk odlučili su se odužiti velikom broju posjetitelja pa su bez oklijevanja pokrenuli inicijativu za uređenjem sanjkališta u Park šumi Jankovac. Ideju je podržala i Virovitičko-podravska županija i Općina Čačinci, a zeleno svjetlo stiglo je i iz Hrvatskih šuma koje će ideju provesti u djelo. Naime, nedaleko od Jankovca nalazi se zapuštena skijaška staza koja više od 30 godina nije u funkciji. Plan je njenim djelomičnim uređenjem postojeću stazu urediti odnosno prenamijeniti u sanjakalište. Lokaciju budućeg sanjakališta nedaleko Jankovca obišli su Alen Jurenac, ravnatelj Parka prirode, Igor Fazekaš, predsjednik Županijske skupštine Virovitičko-podravske županije i ujedno član Uprave Hrvatskih šuma i Tomo Baturina, voditelj Uprave šuma Podružnice Slatina.

Stoga s radošću možemo navijestiti da će mališani koji su protekle zime na Jankovcu doživjeli prvo sanjkanje, već iduće zime na novoj stazi moći utvrditi gradivo.

„Smatramo kako je vrlo bitno za razvoj ponude Park šume Jankovac kao najznačajnijeg lokaliteta Parka prirode Papuk ponuditi dodatni turistički sadržaj u zimskom razdoblju. Stavljanje  takvog sadržaja u funkciju uvelike bi pridonijelo povećanju turističke ponude Parka prirode Papuk za lokalno stanovništvo i posjetitelje  te ujedno ojačalo razvoj lokalnog gospodarstva i ruralnog turizma.„ – izjavio je Alen Jurenac, ravnatelj Parka.

Prigoda je ovo za istaknuti i izniman doprinos Igora Fazekaša kao predsjednika Županijske skupštine Virovitičko-podravske županije i člana Uprave Hrvatskih šuma koji je podržao inicijativu i ubrzao čitav proces  – „ Hrvatske šume prepoznale su doprinos Parka prirode Papuk u pogledu razvoja turizma, a time i jačanja lokalnog gospodarstva pa su Hrvatske šume  sa zadovoljstvom prihvatile inicijativu i nastavak uspješne suradnje s Parkom prirode Papuk.“

Ponavljamo da je Papuk u zimskim mjesecima ove godine posjetilo 400% više posjetitelja u odnosu na  isto razdoblje prethodne godine  pa je sanjkalište u neposrednoj blizini Planinarskog doma najljepša pozivnica za zimovanje na Papuku.
(mf/Izvor: Park prirode Papuk)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button