DOGAĐANJANASLOVNICAOPĆINE

Od proljeća iduće godine Novu Šarovku će krasiti novoobnovljeni Mjesni dom

Nakon provedene javne nabave Općina Sopje danas je s Građevinarstvom Horvat iz Noskovačke Dubrave potpisala Ugovor o izvođenju radova na rekonstrukciji i nadogradnji Mjesnog doma u Novoj Šarovci.

Kako doznajemo početak radova je planiran i ranije ali je odgođen dijelom zbog situacije s koronavirusom, dijelom zbog tehničkih poteškoća, budući da je bilo potrebno obaviti parcelaciju i legalizaciju jedne prostorije koja je naknadno nadograđena.

Ovaj projekt koji je već treću godinu uvršten u proračun Općine Sopje napokon ide u realizaciju uz pomoć Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije gdje je Općina Sopje bila jedna od šest općina i gradova RH koje su dobile maksimalan iznos potpore od pola milijuna kuna što će svakako biti dobra financijska injekcija u ovom projektu vrijednom preko 1.800.000 kuna.

– Radi se o rekonstrukciji i dogradnji Mjesnog doma Nova Šarovka uz koji se veže i NK Standard Nova Šarovka koji će u sklopu doma, u prizemlju dobiti svoj novi prostor, odnosno svlačionice, sanitarni čvor i ostale potrebne prostorije.
Postojeća zgrada će se nadogradnjom produžiti za 9 metara u pravcu Sopja tako da će se u gornjem dijelu zgrade urediti velika dvorana od 75 m2, novi sanitarni čvorovi i čajna kuhinja, – ispričao nam je načelnik Općine Sopje Berislav Androš te tom prigodom istaknuo kako je ovaj projekt koji je jedan od najvećih u ovome mandatu, iznimno značajan, kako za  Općinu Sopje tako i za mještane Nove Šarovke koja je jedno od najaktivnijih naselja na području općine.

– Do korone gotovo da nije bilo vikenda da se prostor Mjesnog doma nije iznajmljivao za razne prigode, a potrebe su puno veće od trenutnog prostora tako da će nadogradnjom i rekonstrukcijom doma, Nova Šarovka dobiti adekvatan prostor za sve aktivnosti svojih mještana, – zaključio je Androš.

Nakon potpisivanja ugovora obavljeno je i uvođenje izvođača radova u posao, a planirani završetak izvođenja radova je 1. ožujka 2021. godine, – rekao nam je Tomislav Martinović koji je zadužen za Stručni nadzor u ime tvrtke Standing d.o.o. iz Virovitice, te dodao kako će osim spomenutih prostora ovim projektom Mjesni dom dobiti i terasu s nadstrešnicom.

– Ugradnjom nove stolarije, novog krovišta i fasade te između ostaloga, uvođenjem centralnog grijanja dobit ćemo zgradu koja će ne samo vizualno krasiti samo središte mjesta već će biti funkcionalna i energetski učinkovita, – rekao je Tomislav Horvat te najavio početak konkretnih radova za ponedjeljak 5. listopada.

Željko Janečić zamjenik načelnika Općine Sopje i predsjednik Nogometnog kluba Standard Nova Šarovka također nije krio zadovoljstvo pokretanja ovog dugo očekivanog projekta.

– Ovo je veliki značaj za naše mjesto i mislim da će puno pomoći mladima, ne samo nogometašima već i svim ostalima koji će se u novim prostorima moći družiti i provoditi razne aktivnosti.
Za vrijeme izvođenja radova domaće utakmice igrat će se na terenu u Sopju, odnosno u Gornjem Miholjcu, ali neće nam to biti teško jer ovo smo jako dugo čekali. Veselimo se i s nestrpljenjem iščekujemo kada ćemo prvu utakmicu moći odigrati na vlastitom terenu uz novi prostor kluba u sklopu novoobnovljenog Mjesnog doma. Puno je mladih u mjestu i imam odličnu nogometnu ekipu, a ovo će im biti još jedan razlog da ostanu ovdje, – zaključio je Janečić.
(Mihaela Feldi/Foto: Robert Turkalj)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button