CORONAVIRUS INFONASLOVNICA

Od ponedjeljka 1. veljače, u Virovitici će se moći obaviti i privatna PCR testiranja

Rezultat će biti poznat istoga dana, cijena će iznositi 698,00 kuna

Od ponedjeljka, 1. veljače, u Virovitici će biti moguća i privatna PCR testiranja. To do sada nije bilo moguće, već su oni kojima je bilo potrebno PCR testiranje išli u druge sredine. No, kako je Virovitičko-podravska županija nabavila PCR uređaj, svima onima kojima testiranje bude trebalo, moći će to obaviti u Virovitici. Uređaj se nalazi u Zavodu za javno zdravstvo Sveti Rok Virovitičko-podravske županije, cijena PCR testiranja, će iznositi kao i u sličnim ustanovama u okruženju, odnosno 698,00 kuna.

– Na Upravnom vijeću Zavoda za javno zdravstvo “Sveti Rok” odlučeno je da će cijena biti 698,00 kuna. Vodili smo računa da ne radimo s gubitkom, odnosno da cijena bude realna i slična kao u drugim županijama. Time ćemo “olakšati život” svima onima koji zbog prirode posla putuju u inozemstvo, ili im pak PCR test treba zbog nečeg drugog, da testiranje obave na području Virovitičko-podravske županije, odnosno u Virovitici – kazao je ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Sveti Rok VPŽ, dr. Miroslav Venus.

Uzorci će se i nadalje primati na istom mjestu kao i do sada, u kontejneru koji se nalazi u krugu Opće bolnice Virovitica, a potom će se obrađivati u Zavodu za javno zdravstvo Sveti Rok VPŽ, te će biti poznati istog dana. Naravno, testiranje za sve one, koji imaju indikaciju na virus SARS-CoV-2 te uputnicu svog liječnika primarne zdravstvene zaštite ili epidemiologa, bit će besplatna.
(www.vpz.hr, www.icv.hr/Foto: Kristijan Toplak)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button