Home / CORONAVIRUS INFO / Od bolesti COVID 19, preminula osoba s područja Virovitičko-podravske županije

Od bolesti COVID 19, preminula osoba s područja Virovitičko-podravske županije

Od bolesti COVID 19, preminula je jedna osoba na području Virovitičko-podravske županije, izvijestio je to Stožer civilne zaštite Virovitičko-podravske županije, upućujući sućut obitelji preminulog, na izvanrednoj konferenciji za novinare. Preminuo je muškarcu 1950. godište koji se nalazio na respiratoru u KBC-u Osijek.

Muškarac u početku nije imao simptome bolesti, no njegova supruga je pa su oboje testirani i potvrđeno je da su oboje zaraženi.

– Tada smo to tumačili kao predsimptomatsku fazu što se pokazalo točnim, jer je kasnije tijekom razvoja bolesti počeo pokazivati kliničke znakove. U početku su oni bili blago izraženi s blagim respiratornim znacima, temperatura je bila između 37 i 37,5. Uglavnom su bile dominantne tegobe mučnine i probavnog sustava, s tim da se česti simptomi kašalj i otežano disanje kod njega u početku nisu razvijali – objasnio je dr. Miroslav Venus.

– Prilikom pregleda mjerena mu je, između ostalog, i zasićenost kisika u krvi, koja je bila u granicama normale 26. travnja 94,6% uz tlak 120/80 i normalan broj otkucaja u minuti. S obzirom da mu se stanje pogoršavalo, 29. travnja je hospitaliziran u OB Virovitica, tlak mu je bio 140/90, ali je imao povišenu temperaturu 38,2, još uvijek bez kašlja i otežanog disanja, ali mu je zasićenost bila 90% – rekao je Venus.

U dogovoru s KBC Osijek, već drugi dan, 30. travnja, premješten je u Osijek.

– Razlog je bio preventivne naravi jer je na kontrolnom mjerenju zasićenosti kisikom došlo do pada sa 90 na 89,2% i rendgenska snimka pluća je pokazala određena pogoršanja. Nažalost danas, 9. travnja u 2 sata u noći primili smo vijesti iz KBC-a Osijek da je pacijent preminuo – rekao je Venus i još jednom izrazio sućut obitelji

Na konferenciji za novinare, govorili su načelnik Stožera i zamjenik župana Marijo Klement i član Stožera, ravnatelja Zavoda za javno zdravstvo Sveti Rok VPŽ Miroslav Venus, uz nazočnost župana Igora Androvića i ravnatelja Opće bolnice Virovitica Dinka Blaževića. Inače, u zadnja 24 sata, s područja Virovitičko-podravske županije, na korona virus je testirano 11 osoba i svi su bili negativni na COVID 19. Ukupno je testirano 728 osoba. Od početka pandemije, na području Virovitičko-podravske županije, devet je osoba zaraženo od korona virusa. Pet osoba se oporavilo, troje je još zaraženo, a jedan muškarac je preminuo. U samoizolaciji se nalazi 236 osoba. (mk, www.vpz.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)

x

Check Also

Glazbena škola Milka Kelemena Slatina objavila prijave za upis novih polaznika

Glazbena škola Milka Kelemena Slatina objavila je prijave za upis u predškolske programe i prve ...

Wordpress Content Copy blocker plugin by JaspreetChahal.org