DOGAĐANJANASLOVNICA

Od 25. listopada moguća sterilizacija pasa i mačaka uz sufinanciranje Grada Slatine

Na temelju gradske Odluke o sufinanciranju troškova sterilizacije i kastracije pasa i mačaka na području Grada Slatine u 2021. godini, Grad Slatina će po drugi puta ove godine sufinancirati sterilizaciju i kastraciju pasa i mačaka u vlasništvu građana koji imaju prebivalište na području grada Slatine i prigradskih naselja.

Sufinanciranje će iznositi pedeset posto cjelokupnog troška sterilizacije i kastracije za jednog psa ili mačku po vlasniku. Nakon proljetne, vrlo uspješno provedene akcije, jesenski dio akcije će se održati u razdoblju od 25. listopada do 12. studenog 2021. godine, odnosno do isteka financijskih sredstava namijenjenih za tu svrhu.

Sterilizacija i kastracija pasa moguća je samo ako je pas mikročipiran i upisan u sustav Lysacan. Razliku do punog iznosa cijene sterilizacije ili kastracije pasa ili mačaka snosit će skrbnik životinje.

Ovom mjerom Grad Slatina želi potaknuti posjednike životinja da budu odgovorni i brinu o reprodukciji svojih kućnih ljubimaca kako bi se spriječilo nekontrolirano razmnožavanje i vodila briga o potomcima kućnih ljubimaca. Osim toga, na taj će se način smanjiti broj napuštenih i izgubljenih pasa i mačaka.

Akcija će se realizirati u suradnji s veterinarskim organizacijama koje djeluju u Slatini temeljem potpisanih ugovora, a kojima se svi zainteresirani vlasnici kućnih ljubimaca mogu obratiti radi sterilizacije svojih kućnih ljubimaca od 25. listopada 2021. godine.
(mf/Izvor: Grad Slatina)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button