GOSPODARSTVONASLOVNICAŽUPANIJA

Od 1. svibnja do Jankovca će se moći pješačkom i biciklističkom stazom te turističkim vlakićem koji će voziti od Slatinskog Drenovca

Područje Parka prirode Papuk bilježi sve više višednevnih posjeta turista – naglasila je Maja Jurlina iz Parka prirode Papuk, ali i članica Turističke zajednice Vrata Papuka na održanoj sjednici Skupštine Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije.

Turistima se tako, između ostalog, nudi posjet – Geo centru u Voćinu, Park šumi Jankovac, Adrenalinskom parku u Dubokoj, Kući panonskog mora… Prošle godine Park prirode Papuk je vidjelo više od 90.000 posjetitelja. Najviše ih je pohodilo Park šumu Jankovac, a Geo centar u Voćinu zabilježio je 18.700 posjeta od veljače do 31. prosinca 2022. godine.

– Rezervacije Geo centra Voćin nam idu odlično. Već je 80 posto termina do kraja školske godine rezervirano – kazala je Maja Jurlina.

Park prirode Papuk 23. travnja ima svoj rođendan, a tim povodom spremaju i neka iznenađenja. Očekuje se kako će u travnju završiti radovi na novoj poučnoj i biciklističkoj stazi od Slatinskog Drenovca do Jankovca, pa će turisti od 1. svibnja u ovaj biser Slavonije moći pješice, biciklom, automobilom, ali i na još jedan zanimljiv način. Naime, Park prirode Papuk je od Plitvičkih jezera kao donaciju dobio turistički vlakić koji bi posjetitelje od Slatinskog Drenovca do Jankovca, trebao voziti od 1. svibnja.

(www.vpz.hr, Fotografije: K. Toplak, Ilustracija: np-plitvicka-jezera.hr)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button