DOGAĐANJANASLOVNICA

Obrt DALI vl. Slađane Petrošević zasladio ponudu „Adventa u Slatini“

Grad Slatina, Turistička zajednica Grada Slatine i Radio Slatina i ove su se godine pobrinuli uljepšati božićne blagdane svojim sugrađanima koji osim u onom vizualnom blještavilu mnoštva lampica koje dočaravaju pravi božićni ugođaj, mogu svakoga vikenda uživati u raznim sadržajima u sklopu manifestacije „Advent u Slatini“.

U Parku 136. slatinske brigade smješteno je sedam adventskih kućica u kojima su smješteni uglavnom slatinski obrtnici koji će svojom ponudom svakom posjetitelju ovaj Advent u Slatini učiniti nezaboravnim.

Uz dobru glazbu za koju se brine Radio Slatina i ovogodišnji Christmas DJ Davor Kušanić, kao i toplinu otvorenih ognjišta, petkom, subotom i nedjeljom u večernjim satima može se uživati u kuhanom vinu ili čaju, kobasicama, fritulama, palačinkama, domaćem medu, raznim slasticama i slatkišima, a svi oni koji to želi cjelokupnu atmosferu mogu ovjekovječiti adventskom fotografijom profesionalnih fotografa.

Kako bi upoznali sve ove drage ljude koji su odlučili uljepšati božićne blagdane svima nama, u narednim danima donosimo vam upravo njihove priče.

Krećemo naravno s najatraktivnijom adventskom kućicom koja je prvotno zamišljena kao kućica vilenjaka u kojoj bi Baka Mraz djeci čitala bajke, no zbog korone koja je poremetila mnoge planove ova je kućica pretvorena u pravo malo slatko carstvo koje je dakako obradovalo one najmlađe.

Riječ je obrtu Dali vlasnice Slađane Petrošević iz Sladojevaca koju svi odmah povezujemo s licitarskim srcima kojima čuva licitarski zanat i starinske običaje slatinskog kraja.

Slađana je svoj obrt pokrenula 1996. godine, a licitariju je naslijedila od svoga oca Dragutina, tako da je ovaj zanat u njihovoj obitelji aktivan više od 60 godina. Uz Slađanu u izradu licitarskih srca i svih ostalih poslastica uključena je cijela obitelj, a ponajviše joj pomaže majka Radmila.

Ove je godine svojim slatkim proizvodima odlučila razveseliti sve posjetitelje „Adventa u Slatini“ kojima u svojoj „slatkoj“ kućici nudi licitarska srca raznih veličina i ukrasa, i to po cijenama od 5 do 50 kuna, a naravno u ponudi su i licitarske bebe i potkovani konjići koji su u ovim blagdanskim danima idealni i kao ukrasi za božićnu jelku, tim više što vam Slađana na licu mjesta može svaki taj ukras učiniti osobnim, te vam na odabranim licitarskim srcima ispisati vaše ime ili neku posvetu poput: Sretan Božić, Najboljoj baki i sl.    

Osim toga zasladiti se možete miomirisnim licitarskim medenjacima bez kojih je Božić nezamisliv.
Za one najmlađe Slađana je pripremila licitarske dugačke bombone, razne lizalice, bombone s orasima, ljute bombone, ali i one slatke s aromom jagode ili naranče, a ono što je najzanimljivije mališanima su slatke mekane lizalice u raznim oblicima poput Djeda Božićnjaka, Snješka Bijelića, Pepe Pig i raznih likova iz crtanih filmova. I sve su to domaći proizvodi ručne izrade.

Osim toga u „slatkoj“ kućici obrta Dali u slatinskom središnjem parku možete pronaći i anđele od keramike koji će vam ostati trajna uspomena na ovogodišnji „Advent u Slatini“.

Obrt Dali inače izrađuje licitarska srca po narudžbi za razne prigode, odnosno vjenčanja, krizme, prve pričesti i druge svečanosti, a prema vašoj želji osim ogledalca, na srca se mogu staviti i fotografije po želji.

Tijekom godine osim na raznim sajmovima i manifestacijama obrt Dali možete pronaći u Sladojevcima u prostoru Cafe bara DALI na adresi Braće Radić 149, a sve detaljnije informacije dobiti na broj mob. 098/957-8058.
(mf/Foto: Mihaela Feldi, Robert Turkalj)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button