DOGAĐANJANASLOVNICASPORT

Obranom u nastavku do pobjede kontra Đakova

U prvoj ligi nema niti lakih utakmica, a još manje lakih protivnika. Podsjetnik tome dobili smo u teško izborenoj pobjedi rukometaša Slatine kontra izrazito neugodnog Đakova.  I baš zato valja posebno naglasiti ovaj trijumf Slatine koja je i uz nešto lošiju igru uspjela upisati nove bodove s kojima ostaje na samom vrhu prvoligaške karavane, a gdje ju niti najokorjeliji optimisti nisu vidjeli prije početka te debitantske sezone.

Konačan rezultat zavarava jer valjalo je do njega dobro kopati i orati. U prvom dijelu vidjeli smo potpuno izjednačenu predstavu, a takav je bio i rezultat na semaforu prije odlaska na odmor. Slatina se jako patila u obrambenim zadacima, a naravno nešto se pitalo i to uvijek opasno Đakovo. Iz tog prvog dijela izdvojit ćemo još dva detalja koja su dala zamah domaćoj momčadi i izvukla ju iz te neke blage letargije. Bilo je to isključenje gostujućeg igrača u posljednjoj sekundi i odmah iz tog prekida, kada je vrijeme već isteklo, rijetko viđen gol ”u devedeset” Hankića preko živog zida za izjednačenje.

U nastavku su se na sceni konačno pojavile i obrane, a na zadovoljstvo publike, čvršća je bila ona slatinska. Slatina je i prva uhvatila početnu minimalnu prednost, a gosti su se uporno odbijali predati. Kako je vrijeme odmicalo polako se počeo i sušiti domaći obrambeni beton postajući tako na čelu s tada razbranjenim Frajhautom neuništiva prepreka za ambicije gostiju. Prva osjetna prednost stigla je u 45. minuti kada se Slatina prvi put odlijepila na plus četiri (24:20). Pokušali su još nešto učiniti gosti u završnici no na njihovu nesreću i Slatina je u tom periodu ubacila u brzinu više i ipak mirno privela utakmicu kraju. Osim te obrane iz drugog dijela predvođene Frajhautom posebno ćemo izdvojiti i još dva individualna učinka. Onaj Filipa Mataije čija je ljevica mirno pogađala sedmerce (7/8) i držala Slatinu konstantno u igri, i onaj Ivana Repića koji je i zabijao i iznuđivao te sedmerce kada nije išlo iz kombinatorike.

  1. HRL sjever  – 16.kolo

SLATINA        29 (17)

ĐAKOVO       24 (17)

SLATINA Dvorana SŠ Marka Marulića. Gledatelja: 400. Suci: Knežević i Tunuković (Vrpolje).

SLATINA: Frajhaut, Horvat, Fazekaš, Repić 7, Greganić, Kekez 2, Baćani, Brnada, Dragojević 1, Butorac 2, Šomođi, Lisinski 2, Hankić 2, Mataija 11(7), Lukac 2, Berkec. Treneri: Biljana i Viktor Frajhaut

ĐAKOVO: Davidović, Žganjer 1, Sivak 4, Ivanković 2(1), Perić 1, Rinčić, Klepo 1, Relatić, Edl 1, Pavlović 2, Goluža 1, Tribuljak 1, Vulić 7, Jarčević 3. Trener: Ivan Bago

Damir Jukić

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button