DOGAĐANJANASLOVNICA

Obnašatelj dužnosti gradonačelnika Slatine Ilija Nikolić obišao Zimsku službu Slatina koma

Kao i svake godine uoči početka rada Zimske službe u Slatini je održana smotra strojeva za zimsko održavanje cesta.
Budući da je za održavanje nerazvrstanih cesta na području grada i prigradskih naselja u zimskom razdoblju zadužena tvrtka Slatina kom d.o.o. smotra je održana u njezinom radnom prostoru u Nazorovoj ulici gdje su obnašatelja dužnosti gradonačelnika Grada Slatine Iliju Nikolića dočekali direktor Slatina koma Sanjin Hmelik i jedan od voditelja Zimske službe Darko Lukačević.
Tom su ga prigodom upoznali s aktivnostima same Zimske službe.

Prema riječima direktora Slatina koma Sanjina Hmelika, Slatina kom i ove godine spremno dočekuje novu zimsku sezonu koja je službeno započela 15. studenog.

– Kao i svake godine Slatina kom se priprema za novu zimsku sezonu, odnosno čišćenje snijega i kvalitetno servisiranje svih prometnica i nogostupa na području grada Slatine i prigradskih naselja koji su u ingerenciji Grada Slatine.
Ni ove godine nismo imali nekih posebnih ulaganja s obzirom na činjenicu da smo u proteklom razdoblju pribavili svu potrebnu tehniku za čišćenje snijega, radili smo pojedine dopune i servise, pregledali vozila, te nabavili sol i agregat u dovoljnim količinama, – istaknuo je Hmelik te dodao kako Slatina kom tijekom iduće godine planira nova ulaganja kako bi svoj „zimski“ vozni park još više opremio i modernizirao.

Zimska služba inače raspolaže s dva kamiona s posipačima, dvije kombinirke s ralicama, traktorom koji je specifično i vrlo značajno vozilo za čišćenje snijega u brdskim predjelima slatinskog kraja, zatim velikim bagerom, posebnom čistilicom snijega i malim traktorom za čišćenje nogostupa. 

– U svakom slučaju spremno dočekujemo zimu i prve pahulje snijega, – zaključio je direktor Hmelik te naglasio kako je Zimska služba ustrojena kvalitetno, te osim strojevima raspolaže i s dovoljnom količinom ljudstva, a već su dogovorena i dežurstva.

Za 24-satna dežurstva djelatnika Slatina koma zaduženi su voditelji Zimske službe Darko Lukačević i Alen Njegač koji će dežurstva preuzimati na tjednoj bazi u kombinaciji s dežurnim djelatnicima Gradske uprave Grada Slatine.

Zadovoljstvo demonstracijom strojeva i opreme za zimsko održavanje cesta izrazio je obnašatelj dužnosti gradonačelnika Ilija Nikolić.

– Drago mi je što je sve ustrojeno vrlo kvalitetno te je izvrsna suradnja Slatina koma i Grada Slatine čiji će se djelatnici maksimalno potruditi kako bi dežurstva bila pokrivena maksimalno, a cjelokupna koordinacija doista funkcionalna na dobrobit svih građana koji ne bi trebali osjetiti poteškoće tijekom zimskih uvjeta, – istaknuo je obnašatelj dužnosti gradonačelnika Ilija Nikolić te uputio apel građanima da ukoliko dočekamo pravu zimu s većim količinama snijega i sami doprinesu čišćenjem istoga ispred svojih domova, a uz sve one radosti koje donosi zimski ugođaj pripaze na svoju sigurnost kako ne bi došlo do eventualnih ozljeda.

(mf/Foto: Mihaela Feldi)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button