DOGAĐANJANASLOVNICAUDRUGE

Objavom rezultata Nagradnog natječaja „Superjunak 3/21“ Vretenci zaključili FB kampanju „Up for Down – poveži se i sudjeluj“

Ovu 2021. godinu Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Vretenac, Slatina odlučila je posvetiti slavlju različitosti upoznajući širu lokalnu zajednicu s životom osoba s Down sindromom kroz osobni blog „Josipove priče“, a stavljajući naglasak na mjesec ožujak i obilježavanje Međunarodnog dana osoba s Down sindromom i FB kampanju „Up for Down – poveži se i sudjeluj“.

Kampanja je službeno započela 1. ožujka aktivnošću „21/21“, odnosno „Što sve mogu?“ aktivnostima kojima su kroz dvadeset jedan dan mjeseca ožujka Vretenci preporučivali filmove, podsjećali na važnost održavanja zdravih životnih navika, davali savjete te upoznali svoje FB prijatelje s obilježavanjem Međunarodnog dana osoba s Down sindromom.

Neslužbeno, Vretenci su kampanju počeli objavom Nagradnog natječaja „Superjunak 3/21“ 22. veljače, kojim su djecu i mlade pozvali da svoju kreativnost izraze stvarajući stripovskog superjunaka s Down sindromom. Odluka nije bila laka, no redom su nagrađeni:

  1. Josip Bočkaj, učenik četvrtog razreda Klasične katoličke gimnazije Virovitica,
  2. Petra Ivanković, učenica petog razreda OŠ Eugena Kumičića,
  3. Tara Djokić, učenica petog razreda OŠ Eugena Kumičića,
  4. David Vilk i Ivano Horvat, učenici šestog razreda OŠ Eugena Kumičića.

Da aktivnosti kampanje Udruge Vretenac dobiju svoje boje te da na prvu osvoje publiku zaslužna je suradnja Vretenaca i Turističke zajednice Grada Slatine.

Tim Udruge Vretenac upravo zbog toga želi se još jednom zahvaliti Turističkoj zajednici na podršci, ali i  svima koji su aktivnosti kampanje popratili, te se u njih uključili.
(mf/Izvor: Udruga Vretenac Slatina)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button