Home / NASLOVNICA / Objavljen je Javni poziv za prijavu za izvršavanje poslova pomoćnika u nastavi u sklopu projekta „In-In integracija i inkluzija“, prima se 52 kandidata

Objavljen je Javni poziv za prijavu za izvršavanje poslova pomoćnika u nastavi u sklopu projekta „In-In integracija i inkluzija“, prima se 52 kandidata

U sklopu projekta „In-In – integracija i inkluzija“ koji se provodi u okviru instrumenta „Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama“ temeljem poziva UP.03.2.1.03 Europskog socijalnog fonda u sklopu Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014 – 2020., župan Igor Andrović, objavio je Javni poziv za prijavu kandidata za izvršavanje poslova pomoćnika u nastavi. Naime, u sklopu projekta „In-In – integracija i inkluzija“raspisuje se Javni poziv za izbor pomoćnika u nastavi za učenike s teškoćama, a koji su na temelju rješenja o primjerenom programu školovanja integrirani u redovni sustav osnovnoškolskog i srednjoškolskog obrazovanja u školama čiji je osnivač Virovitičko-podravska županija te u Katoličkoj osnovnoj školi Virovitica kojoj Virovitičko-podravska županija nije osnivač, ali će financirati rad pomoćnika u nastavi za jednog učenika.

Na Javni poziv mogu se javiti osobe srednje četverogodišnje stručne spreme, prvostupnici i magistri struke odgojno-obrazovnog usmjerenja koji će svojim kompetencijama, iskustvom i visokom motivacijom za obavljanje poslova pomoćnika u nastavi omogućiti jednake uvjete obrazovanja kroz pružanje neposredne podrške učenicima s teškoćama u razredu, pomoć u uključivanju u razredni kolektiv te savladavanje socijalno-psiholoških prepreka.

Javni poziv odnosi se na 52 (pedeset i dvije) osobe. Pravo prednosti ostvarit će kandidati koji su bili zaposleni kao pomoćnici u nastavi u školskoj 2019./2020. godini ako su uredno ispunjavali ugovorne obveze te kandidati koji su prošli postupak selekcije i edukacije. U slučaju potrebe i uključivanja novih učenika u ovaj projekt, povećat će se i broj pomoćnika. Izvori financiranja su Europski socijalni fond, proračunska sredstva osnivača i lutrijska sredstva.

Pomoćnici u nastavi bit će angažirani u okviru ovog projekta u ovim osnovnim školama:
–    OŠ Gradina – 1 pomoćnik
–    OŠ Petra Preradovića Pitomača – 4 pomoćnika
–    OŠ Suhopolje – 3 pomoćnika
–    OŠ Eugena Kumičića Slatina – 10 pomoćnika
–    OŠ Voćin – 6 pomoćnika
–    OŠ Antuna Gustava Matoša Čačinci – 1 pomoćnik
–    OŠ Ivane Brlić-Mažuranić Orahovica – 1 pomoćnik
–    OŠ Mikleuš – 3 pomoćnika
–    OŠ Josipa Kozarca Slatina – 7 pomoćnika
–    OŠ „Ivan Goran Kovačić“, Zdenci – 1 pomoćnik
–    OŠ Vladimira Nazora Nova Bukovica – 2 pomoćnika
–    OŠ August Cesarec Špišić Bukovica – 3 pomoćnika
–    Katolička osnovna škola Virovitica – 1 pomoćnik
–    OŠ „Davorin Trstenjak“, Čađavica – 1 pomoćnik
–    OŠ Ivana Gorana Kovačića Gornje Bazje – 1 pomoćnik

te u ovim srednjim školama:

–    Industrijsko-obrtnička škola Slatina – 4 pomoćnika
–    Industrijsko-obrtnička škola Virovitica – 1 pomoćnik
–    Srednja škola „Stjepan Ivšić“ Orahovica – 2 pomoćnika.

S odabranim pomoćnicima bit će sklopljeni ugovori o radu na određeno vrijeme kojima će se definirati međusobna prava i obveze. Odabrani kandidati koji dosad nisu bili zaposleni kao pomoćnici u nastavi proći će 20-satni program uvođenja u rad za osposobljavanje za rad s djecom. Prijave se mogu predati i osobno u Pisarnicu Virovitičko-podravske županije, Trg Ljudevita Patačića 1, 33000 Virovitica. Rok za podnošenje prijava je 8 (osam) dana od dana objave ovog Javnog poziva. Za sve informacije možete se obratiti na broj telefona: 033 638 120 ili na e-mail: vesna.serepac@vpz.hr. Cjelokupni tekst Javnog poziva može se vidjeti OVDJE.
(www.vpz.hr/Foto: Ilustracija: Kristijan Toplak)

x

Check Also

Grad Slatina osigurao potpore za poticanje rješavanja stambenog pitanja mladih obitelji na slatinskom području

Temeljem Odluke za poticanje rješavanja stambenog pitanja mladih obitelji na području grada Slatine koju je ...

Wordpress Content Copy blocker plugin by JaspreetChahal.org