NASLOVNICAŽUPANIJA

Objavljen je Javni poziv za prijavu za izvršavanje poslova pomoćnika u nastavi u sklopu projekta „In-In integracija i inkluzija“, prima se 52 kandidata

U sklopu projekta „In-In – integracija i inkluzija“ koji se provodi u okviru instrumenta „Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama“ temeljem poziva UP.03.2.1.03 Europskog socijalnog fonda u sklopu Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014 – 2020., župan Igor Andrović, objavio je Javni poziv za prijavu kandidata za izvršavanje poslova pomoćnika u nastavi. Naime, u sklopu projekta „In-In – integracija i inkluzija“raspisuje se Javni poziv za izbor pomoćnika u nastavi za učenike s teškoćama, a koji su na temelju rješenja o primjerenom programu školovanja integrirani u redovni sustav osnovnoškolskog i srednjoškolskog obrazovanja u školama čiji je osnivač Virovitičko-podravska županija te u Katoličkoj osnovnoj školi Virovitica kojoj Virovitičko-podravska županija nije osnivač, ali će financirati rad pomoćnika u nastavi za jednog učenika.

Na Javni poziv mogu se javiti osobe srednje četverogodišnje stručne spreme, prvostupnici i magistri struke odgojno-obrazovnog usmjerenja koji će svojim kompetencijama, iskustvom i visokom motivacijom za obavljanje poslova pomoćnika u nastavi omogućiti jednake uvjete obrazovanja kroz pružanje neposredne podrške učenicima s teškoćama u razredu, pomoć u uključivanju u razredni kolektiv te savladavanje socijalno-psiholoških prepreka.

Javni poziv odnosi se na 52 (pedeset i dvije) osobe. Pravo prednosti ostvarit će kandidati koji su bili zaposleni kao pomoćnici u nastavi u školskoj 2019./2020. godini ako su uredno ispunjavali ugovorne obveze te kandidati koji su prošli postupak selekcije i edukacije. U slučaju potrebe i uključivanja novih učenika u ovaj projekt, povećat će se i broj pomoćnika. Izvori financiranja su Europski socijalni fond, proračunska sredstva osnivača i lutrijska sredstva.

Pomoćnici u nastavi bit će angažirani u okviru ovog projekta u ovim osnovnim školama:
–    OŠ Gradina – 1 pomoćnik
–    OŠ Petra Preradovića Pitomača – 4 pomoćnika
–    OŠ Suhopolje – 3 pomoćnika
–    OŠ Eugena Kumičića Slatina – 10 pomoćnika
–    OŠ Voćin – 6 pomoćnika
–    OŠ Antuna Gustava Matoša Čačinci – 1 pomoćnik
–    OŠ Ivane Brlić-Mažuranić Orahovica – 1 pomoćnik
–    OŠ Mikleuš – 3 pomoćnika
–    OŠ Josipa Kozarca Slatina – 7 pomoćnika
–    OŠ „Ivan Goran Kovačić“, Zdenci – 1 pomoćnik
–    OŠ Vladimira Nazora Nova Bukovica – 2 pomoćnika
–    OŠ August Cesarec Špišić Bukovica – 3 pomoćnika
–    Katolička osnovna škola Virovitica – 1 pomoćnik
–    OŠ „Davorin Trstenjak“, Čađavica – 1 pomoćnik
–    OŠ Ivana Gorana Kovačića Gornje Bazje – 1 pomoćnik

te u ovim srednjim školama:

–    Industrijsko-obrtnička škola Slatina – 4 pomoćnika
–    Industrijsko-obrtnička škola Virovitica – 1 pomoćnik
–    Srednja škola „Stjepan Ivšić“ Orahovica – 2 pomoćnika.

S odabranim pomoćnicima bit će sklopljeni ugovori o radu na određeno vrijeme kojima će se definirati međusobna prava i obveze. Odabrani kandidati koji dosad nisu bili zaposleni kao pomoćnici u nastavi proći će 20-satni program uvođenja u rad za osposobljavanje za rad s djecom. Prijave se mogu predati i osobno u Pisarnicu Virovitičko-podravske županije, Trg Ljudevita Patačića 1, 33000 Virovitica. Rok za podnošenje prijava je 8 (osam) dana od dana objave ovog Javnog poziva. Za sve informacije možete se obratiti na broj telefona: 033 638 120 ili na e-mail: vesna.serepac@vpz.hr. Cjelokupni tekst Javnog poziva može se vidjeti OVDJE.
(www.vpz.hr/Foto: Ilustracija: Kristijan Toplak)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button