NASLOVNICAŽUPANIJA

Objavljen Javni poziv za izbor 44 pomoćnika u nastavi za učenike s teškoćama u razvoju, evo u kojim školama

U sklopu projekta „In-In – integracija i inkluzija“ raspisuje se Javni poziv za izbor pomoćnika u nastavi za učenike s teškoćama, a koji su na temelju rješenja o primjerenom programu školovanja integrirani u redovni sustav osnovnoškolskog i srednjoškolskog obrazovanja u školama čiji je osnivač Virovitičko-podravska županija te u Katoličkoj osnovnoj školi Virovitica kojoj Virovitičko-podravska županija nije osnivač, ali će financirati rad pomoćnika u nastavi za jednog učenika.

Na Javni poziv mogu se javiti osobe srednje četverogodišnje stručne spreme, prvostupnici i magistri struke odgojno-obrazovnog usmjerenja koji će svojim kompetencijama, iskustvom i visokom motivacijom za obavljanje poslova pomoćnika u nastavi omogućiti jednake uvjete obrazovanja kroz pružanje neposredne podrške učenicima s teškoćama u razredu, pomoć u uključivanju u razredni kolektiv te savladavanje socijalno-psiholoških prepreka.

Javni poziv odnosi se na 44 (četerdeset i četiri) osobe. Pravo prednosti ostvarit će kandidati koji su bili zaposleni kao pomoćnici u nastavi u školskoj 2020./2021. godini ako su uredno ispunjavali ugovorne obveze te kandidati koji su prošli postupak selekcije i edukacije. U slučaju potrebe i uključivanja novih učenika u Projekt, povećat će se i broj pomoćnika. Izvori financiranja su Europski socijalni fond, proračunska sredstva osnivača i lutrijska sredstva.

Pomoćnici u nastavi bit će angažirani u okviru Projekta u ovim osnovnim školama:

OŠ Gradina – 1 pomoćnik

OŠ Petra Preradovića Pitomača – 5 pomoćnika

OŠ Suhopolje – 4 pomoćnika

OŠ Eugena Kumičića Slatina – 5 pomoćnika

OŠ Voćin – 4 pomoćnika

OŠ Ivane Brlić-Mažuranić Orahovica – 2 pomoćnika

OŠ Mikleuš – 3 pomoćnika

OŠ Josipa Kozarca Slatina – 4 pomoćnika

OŠ „Ivan Goran Kovačić“, Zdenci – 2 pomoćnika

OŠ Vladimira Nazora Nova Bukovica – 3 pomoćnika

OŠ August Cesarec Špišić Bukovica – 2 pomoćnika

Katolička osnovna škola Virovitica – 1 pomoćnik

OŠ „Davorin Trstenjak“, Čađavica – 3 pomoćnika

OŠ Ivana Gorana Kovačića Gornje Bazje – 1 pomoćnik

OŠ Antuna Gustava Matoša, Čačinci – 1 pomoćnik

i u sljedećim srednjim školama:

Industrijsko-obrtnička škola Slatina – 1 pomoćnik

SŠ Stjepana Sulimanca Pitomača – 1 pomoćnik

SŠ Marka Marulića Slatina – 1 pomoćnik

S odabranim pomoćnicima bit će sklopljeni ugovori o radu na određeno vrijeme kojima će se definirati međusobna prava i obveze. Odabrani kandidati koji dosad nisu bili zaposleni kao pomoćnici u nastavi proći će 20-satni program uvođenja u rad za osposobljavanje za rad s djecom. Cijeli tekst Javnog poziva uz informacije što je potrebno za dokumentaciju te gdje se ona treba dostaviti, možete vidjeti OVDJE.
(www.vpz.hr, Fotografija/Ilustracija: Kristijan Toplak)

 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button