DOGAĐANJAKULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICA

Obilježena 60. obljetnica Gimnazije u našem gradu

U sklopu obilježavanja Dana škole jučer je obilježena 60. obljetnica Gimnazije u Slatini. Program je obilježavanja u cijelosti bio posvećen akademicima i doktorima znanosti slatinskoga kraja i to onih koji su svoje znanstvene titule stekli u razdoblju od 1991. do danas, a srednjoškolsko gimnazijsko obrazovanje završili u  našoj  školi.

Nakon povijesnog pregleda osnivanja gimnazijskog programa u prezentaciji akademika i doktora znanosti imenom i prezimenom istaknuti su  mladi  ljudi jednako uspješni i danas i to  na različitim znanstvenim područjima.

U nastavku, okosnicu programa činilo je gostovanje i razgovor učenika s istaknutim dr. sc. Oliverom Jukićem, svestranim Slatinčaninom s ciljem upoznavanja njegova dosadašnjeg i budućeg rada, područja djelovanja i interesa, poticaja i inspiracija u književnom i kazališnom stvaralaštvu. 

Nakon ugodnog i inspirativnog razgovora s našim gostom ravnatelj je  izvijestio o trenutnim aktivnostima i ostvarenim uspjesima naših učenika i nastavnika.

Obilježavanje 60. obljetnice  nastavilo se i završilo u sportskoj dvorani turnirom gimnazijalaca u mini odbojci.  Sportske susrete gimnazijskih razreda (mješovitih ekipa) organizirala je nastavnica tjelesne i zdravstvene kulture Mirta Drokan prema pravilima mini odbojke i načelima fair playa. Nakon proglašenja triju najboljih ekipa (1. mjesto – 1. a, 2. mjesto – 3. a, 3. mjesto – 2. a), učenicima su pojedinačno dodijeljene prigodne medalje.

Za pano s akademicima i doktorima znanosti te povijesni pregled ustroja i obrazovnih reformi kroz koje je gimnazijski program prolazio posljednjih 60 godina zaslužan je školski knjižničar, prof. Damir Balković.  

Program i pitanja za razgovor s dr. sc. Oliverom Jukićem  pripremila je Željka Orban, profesorica hrvatskoga jezika s  učenicima  2. razreda opće gimnazije.

Zahvaljujemo dr. sc. Oliveru Jukiću koji je svojim dolaskom uveličao obilježavanje 60. obljetnice Gimnazije i ravnatelju slatinskog Crvenoga križa, gospodinu Vlatku Jelenčiću, na ustupljenim podatcima o akademicima i doktorima znanosti.

(mk, Autorica teksta: Željka Orban, prof.)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button