NASLOVNICAPOLITIKA

Obilježena 32. godišnjica osnutka i rada HDZ-a grada Slatine

Polaganjem vijenca i upaljenih lampiona kod spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima u Parku 136. slatinske brigade, danas (petak) je obilježena 32. obljetnica osnutka i rada Hrvatske demokratske zajednice grada Slatine.

Vijenac i upaljene lampione u sjećanje na sve poginule, umrle i nestale hrvatske branitelje, te u spomen na prvog hrvatskog predsjednika dr. Franju Tuđmana, položili su predstavnici Gradskog odbora HDZ-a grada Slatine predvođeni predsjednikom Igorom Fazekašem i dopredsjednicima Helenom Hegediš i Markom Bilandžijom, zatim predstavnici Županijskog odbora HDZ-a Virovitičko-podravske županije na čelu sa predsjednikom Igorom Androvićem i dopredsjednicima Josipom Đakićem i Sašom Risterom, te predstavnik osnivača HDZ-a u gradu Slatini Željko Pavić, predsjednik Mladeži HDZ-a Slatina Tomo Tomić i predsjednica Zajednice žena HDZ-a ”Katarina Zrinski” grada Slatine Ivina Balić.

Nazočnima se s nekoliko prigodnih riječi obratio predsjednik GO HDZ-a grada Slatine Igor Fazekaš.

– Posebno sam ponosan što su danas među nama i osnivači Hrvatske demokratske zajednice u gradu Slatini, a sve se to zbilo 24. ožujka 1990. godine u Sopju kada je imenovan Privremeni odbor HDZ-a tadašnje općine Podravska Slatina u koji su izabrani Zlatko Grundler, Stipe Vranaričić, Vesna Blašković, Željko Pavić, Stjepan Obranić, Vinko Blašković, Mladen Grundler, Stjepan Job, Marko Bilandžija, Vicko Filipović, Zvonko Očić i Jure Primorac. Dakle to su ljudi koji su imali hrabrosti tada formirati Hrvatsku demokratsku zajednicu na području grada Slatine. Svake godine obilježavamo obljetnicu osnutka naše stranke, posljednje dvije godine u manjem obimu nego inače zbog poštivanja mjera suzbijanja širenja koronavirusa. Zahvalio bih se svima koji su u ove trideset i dvije godine bili ponosni članovi Hrvatske demokratske zajednice i uvjeren sam da će HDZ biti i dalje najjača politička stranka u gradu Slatini, – istaknuo je Fazekaš.
mf (adf; Foto: D. Fišli)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button