NASLOVNICAPOLITIKA

Obilježena 29. obljetnica osnutka i rada HDZ-a općine Sopje

U ispunjenom Društvenom domu u Sopju u petak, 22. ožujka, svečano je obilježena 29. obljetnica osnutka i rada Hrvatske demokratske zajednice općine Sopje. Svečanosti, koja je započela paljenjem svijeća kod Spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima, između ostalih su nazočili dopredsjednik HDZ-a Virovitičko-podravske županije i župan Virovitičko-podravske županije Igor Andrović, član predsjedništva Županijskog odbora HDZ-a Virovitičko-podravske županije, predsjednik Županijske skupštine i Gradskog odbora HDZ-a grada Slatine Miran Janečić, članovi Županijskog odbora HDZ-a i zamjenici župana Marijo Klement i Darko Žužak, a u ime domaćina član predsjedništva Županijskog odbora, povjerenik Općinskog odbora HDZ-a i načelnik Općine Sopje Berislav Androš i zamjenik načelnika Željko Janečić.

Obljetnici je nazočio i predsjednik Zajednice utemeljitelja HDZ-a Virovitičko-podravske županije Marko Teskera, predsjednik Županijske organizacije Mladeži HDZ-a Marko Zelenika i mladeži HDZ-a općine Sopje Josip Mareković, članice Zajednice žena Katarina Zrinski, predsjednici temeljnih ogranaka te načelnici općina s područja Virovitičko-podravske županije Željko Grgačić (Pitomača), Siniša Horvat (Suhopolje), Mirko Rončević (Čađavica), Milan Dundović (Mikleuš), Mato Damjan (Crnac) i Tomislav Durmić (Zdenci) te predsjednik Općinskog odbora HDZ-a Špišić Bukovica Zoran Raptavi, kao i predstavnici društvenog, gospodarskog i javnog života općine Sopje.

U ime domaćina prvi se nazočnima obratio povjerenik Općinskog odbora HDZ-a i načelnik općine Sopje Berislav Androš te nazočne podsjetio na dane osnutka HDZ-a u općini Sopje.

– Hrvatska demokratska zajednica u općini Sopje u 29 godina istaknula se kao najsnažnija i najsposobnija. Za to su veliki doprinos dali i branitelji s područja naše općine koji su se i kasnije na razne načine uključili u razvoj naše općine – posebno je naglasio Berislav Androš.

Također, u svojstvu domaćina, Berislav Androš govorio je i o provedenim te budućim projektima na području općine. Posebno je naznačio projekte za koje su novci osigurani kroz projekte sufinancirane od strane ministarstava i EU fondova.

– Pohvalio bih odličnu suradnju sa županom Igorom Androvićem, saborskim zastupnicima Josipom Đakićem i Vesnom Bedeković te potpredsjednikom Vlade RH Tomislavom Tolušićem, ali i članovima HDZ-a koji su svojim prijedlozima pomogli da se ostvare brojni projekti. Tako je sufinancirana izgradnja parkirališta kod mjesnog doma u Sopju, uređen je mjesni dom u Kapincima i izgrađen nogostup u Nazorovoj ulici u Sopju. U Novakima je uređen mjesni dom te postavljeno igralište, u tijeku je asfaltiranje platoa kod groblja, u Vaškoj su odrađeni određeni zahvati na uređenju ribnjaka, uređene bankine i kanali u Strossmayerovoj ulici, a u tijeku je asfaltiranje puta pored groblja. Izrađena je i dokumentacija za plinofikaciju platoa kod mrtvačnice kao i pristupne ceste. U Grabiću je postavljeno električno zvono na crkvi, priprema se izgradnja nadstrešnice kod sportskog kompleksa te je na natječaj prijavljena izgradnja kuće oproštaja. U Gornjem Predrijevu je uređen zvonik te kreću radovi na mjesnom domu. U Josipovu kreću radovi na obnovi doma, a prijavljena je i obnova područne škole. U Španatu kreće unutarnje uređenje doma i izgradnja autobusnog stajališta dok u Novoj Šarovki uskoro kreće proširenje mjesnog doma. Na kraju mogu izdvojiti i obnovu sportskog kompleksa u Sopju koji uključuje izgradnju multifunkcionalnog sportskog terena s umjetnom travom pogodnom za nogomet, tenis i odbojku s nogometnim igralištem. Sve u svemu općina Sopje trenutno je jedno veliko gradilište, ali prava realizacija projekata tek slijedi – na kraju je istaknuo Berislav Androš i dobio veliki pljesak nazočnih.

Ispred mladeži predsjednik Mladeži Hrvatske demokratske zajednice Virovitičko-podravske županije Marko Zelenika pohvalio je Berislava Androša i rad Općinskog odbora Sopje što se očituje, kako kaže, i kroz veliki broj novih učlanjenja u Hrvatsku demokratsku zajednicu.

Nazočne je pozdravio i član predsjedništva Županijskog odbora HDZ-a Virovitičko-podravske županije, predsjednik Županijske skupštine i Gradskog odbora HDZ-a grada Slatine Miran Janečić koji je istaknuo Sopje kao mjesto u kojem je osnovan prvi odbor HDZ-a u bivšoj općini Podravska Slatina.

– Uzimajući u obzir činjenicu da je tu osnovan prvi HDZ na ovom području te da je na čelo općine došao mlad i sposoban načelnik nije nikakvo čudo da je općina u posljednje dvije godine ostvarila ogroman razvoj – naznačio je Miran Janečić, istaknuvši ovu općinu kao primjer uspjeha i truda.

Na kraju je nazočne pozdravio dopredsjednik HDZ-a Virovitičko-podravske županije i župan Virovitičko-podravske županije Igor Andrović.

– Mi smo danas privilegirana generacija jer upravo zahvaljujući Hrvatskoj demokratskoj zajednici i dr. Franji Tuđmanu imamo privilegij živjeti u slobodnoj i suverenoj Hrvatskoj, živjeti u Europskoj uniji. Sretan sam što je ovoliko mladih u ovom prepunom domu jer oni su naša budućnost, a da će ih biti i više svjedoči i projekt izgradnje vrtića koji će pomoći u demografskoj obnovi općine – rekao je Igor Andrović, osvrnuvši se na realizaciju projekata u dosadašnjem razdoblju.

– Već do pola mandata ostvarili smo gotovo sve projekte koje smo najavili u prošloj kampanji i to nam daje legitimitet da i dalje obnašamo ove dužnosti. Mi nismo oni koji „prodaju maglu“ mi smo oni koji realiziraju ono što obećaju i zato smo najbolji. Zato treba nastaviti u tom smjeru i na predstojećim izborima za EU parlament te izaći u što većem broju i podržati kandidate HDZ-a kako bi nastavili s realizacijom mnogobrojnih zacrtanih projekata. (hdz-virovitica.eu; foto: D. Fišli)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button