DOGAĐANJANASLOVNICA

Obilježena 26. godišnjica oslobađanja slatinske vojarne: Udruga PTSP-a VPŽ skuhala najbolji fiš

Povodom 26. godišnjice od oslobađanja slatinske vojarne prve oslobođene vojarne u Domovinskom ratu od Osijeka do Koprivnice Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranak Slatina za danas je organizirala otvoreno natjecanje u kuhanju fiš paprikaša.
Ovom natjecanju prethodilo je polaganje vijenaca na spomenik poginulim braniteljima iz Domovinskog rata u Parku 136. slatinske brigade.

Polaganju vijenca nazočili su predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranak Slatina Ivan Selenić, predsjednik slatinske Hvidre Mato Bubaš, slatinski dogradonačelnici Sanja Mrzljak Jovanić i Bojan Plantak, predsjednik Gradskog vijeća Dario Vrbaslija, predsjednik Glasnika Istine Pavo Tutenov i predstavnici slatinskih udruga proizašlih iz Domovinskog rata. Natjecanje se održava u Parku 136. slatinske brigade, a započelo je u 9,30 sati.

Na natjecanju je sudjelovalo 17 ekipa, a najbolji fiš, po ocjeni stručnog žirija od 7 članova, skuhala je ekipa Udruge PTSP-a VPŽ, druga je bila ekipa Hrvatskog časničkog zbora Vrbovec, a treći su bili članovi ekipe Caffe bar Jura. Četvrtu počasnu nagradu za sudjelovanje na ovogodišnjoj Fišijadi dobili su učenici Industrijsko-obrtničke škole Slatina, kao najmlađi natjecatelji.

Nagrade su najboljima uručili predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata VPŽ Josip Nemec, predsjednik Županijske skupštine VPŽ Miran Janečić i zamjenik župana VPŽ Darko Žužak, a na uspjehu su im čestitali i predstavnici Grada Slatine, zamjenici gradonačelnika Bojan Plantak, koji je ujedno i otvorio natjecanje, i Sanja Mrzljak Jovanić, te predsjednik Gradskog vijeća Grada Slatine Dario Vrbaslija. U ime organizatora UDVDR VPŽ Ogranak Slatina nagrađenima je čestitao i predsjednik Ivan Selenić. (Foto: df)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button