NASLOVNICAPOLITIKA

Obilježena 24. obljetnica osnutka ZŽ HDZ-a „Katarina Zrinski“ Virovitičko podravske-županije

Jedan od značajnih datuma, ako ne i najznačajniji, za Zajednicu žena HDZ-a „Katarina Zrinski“ je svakako 20. veljače kada je zajednica i osnovana u Splitu 1999. godine.

Tim povodom je u petak, 10. veljače 2023. godine u Virovitici proslavljena 24. godišnjica osnutka ZŽ „Katarina Zrinski“ Virovitičko podravske županije. Budući da je ujedno proslavljena i 33. obljetnica osnutka HDZ-a grada Virovitice svečanost su uveličali zamjenik predsjednika HDZ-a i ministar branitelja Tomo Medved, zastupnica u Europskom parlamentu i predsjednica Zajednice žena „Katarina Zrinski“ Međimurske županije Sunčana Glavak, član Predsjedništva HDZ-a, predsjednik Županijskog odbora VPŽ i virovitičko-podravski župan Igor Andrović, potpredsjednik Županijskog odbora HDZ-a VPŽ, saborski zastupnik i predsjednik HVIDR-e RH Josip Đakić, potpredsjednica Županijskog odbora HDZ-a VPŽ i predsjednica Zajednice žena „Katarina Zrinski“ VPŽ Sanja Kirin, domaćin, predsjednik Gradskog odbora i gradonačelnik Grada Virovitice Ivica Kirin, predsjednica Akademske zajednice HDZ-a „dr. Ante Starčević“ VPŽ i saborska zastupnica Vesna Bedeković, te predsjednici gradskih i općinskih odbora, gradonačelnici i načelnici s područja županije, članovi Zajednice utemeljitelja HDZ-a „dr. Franjo Tuđman“ VPŽ, Zajednice branitelja HDZ-a „Gojko Šušak“ VPŽ, članovi Mladeži HDZ-a VPŽ kao i članice Zajednice žena „Katarina Zrinski“ Virovitičko-podravske županije.

Tom je prigodom svima dobrodošlicu zaželjela predsjednica Sanja Kirin čiji je govor bio posebno inspirativan za sve Katarine.

– Djelujemo politički, obilježavamo važnije datume, organiziramo javne tribine i progovaramo o životnim temama sa zanimljivim gostima. Također, djelujemo i humanitarno te pomažemo Crvenom križu, volontiramo, pečemo kolače, prikupljamo slatkiše za djecu iz socijalno ugroženih obitelji u prigodi blagdana sv. Nikole…
Zajednice žena organizirane su u svim općinama i gradovima i iako često ne traže svoj udio u političkoj moći, ne znači da ih nema. Dragi stranački prijatelji, predsjednici općinskih i gradskih odbora, koristite tu nevjerojatnu snagu žena koja vam je na raspolaganju! O vašoj potpori ovisi zašto su Katarine u nekim sredinama više, a u nekima manje prepoznatljive, – naglasila je Sanja Kirin te ujedno zahvalila na podršci predsjedniku Županijskog odbora HDZ-a VPŽ Igoru Androviću.

Nastavno na govor predsjednice županijskih Katarina, Sanje Kirin, predsjednica Zajednice žena HDZ-a „Katarina Zrinski“ Slatina Ivona Balić ovom je prigodom istaknula kako su slatinske Katarine tijekom prošle godine odradile brojne akcije humanitarnog karaktera.

– Uz puno druženja, izleta i stvaranja novih prijateljstava, posebno smo ponosne što smo organizirale dvije velike tribine. Jedna od njih bila je imena „Dan narcisa- prevencija ranog otkrivanja raka dojke“ gdje smo se prodajom narcisa aktivno uključile u akciju Dom za Horvatove. Druga vrlo kvalitetna tribina bila je „Mentalno zdravlje –globalni prioritet“, a održana je u listopadu prošle godine. Predavačica je bila dr. Elvira Koić kojoj ovim putem prenosim pozdrave slatinskih Katarina uz želje za brzi oporavak, – istaknula je Balić te dodala kako će slatinske Katarine ove godine svoj rad nastaviti istim tempom.

– Imamo puno planova i nastojat ćemo našim sugrađanima ponuditi nova predavanja na teme koje su uvijek aktualne, a vezane su za obitelj, djecu, mlade…, i vjerujem da ćemo ih i ostvariti, – zaključila je predsjednica ZŽ  HDZ-a „Katarina Zrinski“ Slatina Ivona Balić naglasivši izuzetnu suradnju s Katarinama na području Virovitičko-podravske županije, kao i s predsjednicom ŽO Sanjom Kirin, zahvalila im se na potpori i podršci u radu u ime svih slatinskih Katarina.
(mf/Izvor: ZŽ HDZ-a „Katarina Zrinski“ Slatina)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button