NASLOVNICAPOLITIKA

Obilježena 24. obljetnica osnutka ZŽ HDZ-a „Katarina Zrinski“ Virovitičko podravske-županije

Jedan od značajnih datuma, ako ne i najznačajniji, za Zajednicu žena HDZ-a „Katarina Zrinski“ je svakako 20. veljače kada je zajednica i osnovana u Splitu 1999. godine.

Tim povodom je u petak, 10. veljače 2023. godine u Virovitici proslavljena 24. godišnjica osnutka ZŽ „Katarina Zrinski“ Virovitičko podravske županije. Budući da je ujedno proslavljena i 33. obljetnica osnutka HDZ-a grada Virovitice svečanost su uveličali zamjenik predsjednika HDZ-a i ministar branitelja Tomo Medved, zastupnica u Europskom parlamentu i predsjednica Zajednice žena „Katarina Zrinski“ Međimurske županije Sunčana Glavak, član Predsjedništva HDZ-a, predsjednik Županijskog odbora VPŽ i virovitičko-podravski župan Igor Andrović, potpredsjednik Županijskog odbora HDZ-a VPŽ, saborski zastupnik i predsjednik HVIDR-e RH Josip Đakić, potpredsjednica Županijskog odbora HDZ-a VPŽ i predsjednica Zajednice žena „Katarina Zrinski“ VPŽ Sanja Kirin, domaćin, predsjednik Gradskog odbora i gradonačelnik Grada Virovitice Ivica Kirin, predsjednica Akademske zajednice HDZ-a „dr. Ante Starčević“ VPŽ i saborska zastupnica Vesna Bedeković, te predsjednici gradskih i općinskih odbora, gradonačelnici i načelnici s područja županije, članovi Zajednice utemeljitelja HDZ-a „dr. Franjo Tuđman“ VPŽ, Zajednice branitelja HDZ-a „Gojko Šušak“ VPŽ, članovi Mladeži HDZ-a VPŽ kao i članice Zajednice žena „Katarina Zrinski“ Virovitičko-podravske županije.

Tom je prigodom svima dobrodošlicu zaželjela predsjednica Sanja Kirin čiji je govor bio posebno inspirativan za sve Katarine.

– Djelujemo politički, obilježavamo važnije datume, organiziramo javne tribine i progovaramo o životnim temama sa zanimljivim gostima. Također, djelujemo i humanitarno te pomažemo Crvenom križu, volontiramo, pečemo kolače, prikupljamo slatkiše za djecu iz socijalno ugroženih obitelji u prigodi blagdana sv. Nikole…
Zajednice žena organizirane su u svim općinama i gradovima i iako često ne traže svoj udio u političkoj moći, ne znači da ih nema. Dragi stranački prijatelji, predsjednici općinskih i gradskih odbora, koristite tu nevjerojatnu snagu žena koja vam je na raspolaganju! O vašoj potpori ovisi zašto su Katarine u nekim sredinama više, a u nekima manje prepoznatljive, – naglasila je Sanja Kirin te ujedno zahvalila na podršci predsjedniku Županijskog odbora HDZ-a VPŽ Igoru Androviću.

Nastavno na govor predsjednice županijskih Katarina, Sanje Kirin, predsjednica Zajednice žena HDZ-a „Katarina Zrinski“ Slatina Ivona Balić ovom je prigodom istaknula kako su slatinske Katarine tijekom prošle godine odradile brojne akcije humanitarnog karaktera.

– Uz puno druženja, izleta i stvaranja novih prijateljstava, posebno smo ponosne što smo organizirale dvije velike tribine. Jedna od njih bila je imena „Dan narcisa- prevencija ranog otkrivanja raka dojke“ gdje smo se prodajom narcisa aktivno uključile u akciju Dom za Horvatove. Druga vrlo kvalitetna tribina bila je „Mentalno zdravlje –globalni prioritet“, a održana je u listopadu prošle godine. Predavačica je bila dr. Elvira Koić kojoj ovim putem prenosim pozdrave slatinskih Katarina uz želje za brzi oporavak, – istaknula je Balić te dodala kako će slatinske Katarine ove godine svoj rad nastaviti istim tempom.

– Imamo puno planova i nastojat ćemo našim sugrađanima ponuditi nova predavanja na teme koje su uvijek aktualne, a vezane su za obitelj, djecu, mlade…, i vjerujem da ćemo ih i ostvariti, – zaključila je predsjednica ZŽ  HDZ-a „Katarina Zrinski“ Slatina Ivona Balić naglasivši izuzetnu suradnju s Katarinama na području Virovitičko-podravske županije, kao i s predsjednicom ŽO Sanjom Kirin, zahvalila im se na potpori i podršci u radu u ime svih slatinskih Katarina.
(mf/Izvor: ZŽ HDZ-a „Katarina Zrinski“ Slatina)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button

vip303 prada88 asiabet angkasa138 warung138 sikat138 bonus168 fit88 judicuan luck77 slot123 pragmatic77 winslot88 slot99 hoki303 dewa99 garuda99 mantra88 vegasgg gas138 bimabet megahoki88 jakartacash coin303 caspo777 casino88 parlay pragmatic kdslot