NASLOVNICAOD SVEGA POMALO

Obilježen „European Day of Languages“ u OŠ E. Kumičića u Slatini

Europski dan jezika obilježava se 26. rujna, još od 2001. u suradnji s Europskom komisijom. Opći ciljevi Europskog dana jezika su poticanje važnosti učenja jezika, međukulturalno razumijevanje te promicanje bogate jezične i kulturne raznolikosti Europe.
Ove godine Aktiv Engleskoga jezika u Osnovnoj školi Eugena Kumičića nizom aktivnosti obilježio je European Day of Languages.

Učenici 2. i 3. razreda PŠ Bakić s učiteljicom Dorom Jajić odigrali su kviz o poznavanju zastava europskih država, a potom učili pozdrave na raznim jezicima koje su ispisali kredama po pločniku.

Učenici 3.c i 4.a razreda s učiteljicom Kristinom Premec sudjelovali su u radionicama na satu engleskog jezika. Odigrali su kviz u kojemu je zadatak bio povezati naziv europskih zemalja sa zastavama istih, a svoju su kreativnost pokazali i crtanjem zastava, dok su stariji učenici izradili plakat, odnosno stablo na kojemu su na svakom listu napisali riječ „sreća“ različitim jezicima.

Učenici 5.b, 5.c i 5.d razreda i učiteljica Silvija Mađarić dizajnirali su majice povodom Europskog dana jezika, te na njihovim poleđinama nacrtali zastavu izabrane europske zemlje. U skladu s tim ispisali su rečenice o sebi s novim imenom i podacima odabrane države, a potom vježbali govorenje o sebi.

Učenici sedmih razreda i učiteljica Silvija Mađarić na web stranici Europskog dana jezika proučavali su jezične činjenice te odigrali jezičnu triviju, a potom posterima ukrasili „Wall of languages“ ispred učionice Engleskoga jezika.

Osim što su doznali koja književna djela na stranim jezicima mogu naći u školskoj knjižnici, učenici 5.a i 6-ih razreda s nastavnicom Ivom Vilček kroz niz zanimljivih igara prepoznali su važnost učenja stranih jezika i važnost očuvanja nacionalnog identiteta kroz jezik. Učenici 5.a razreda ponavljali su države i nacionalnosti te pokazali izvrsno poznavanje zastava raznih zemalja, dok su se učenici 6-ih razreda kroz igru Escape Room upoznali s pojmom višejezičnosti i naučili razne izraze na različitim europskim jezicima.
(mf/Izvor: Aktiv Engleskoga jezika OŠ E. Kumičića)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button