DOGAĐANJANASLOVNICA

Obilježen Dan sigurnijeg interneta u OŠ Eugena Kumičića

Dana 7. veljače, u OŠ Eugena Kumičića obilježili smo Dan sigurnijeg interneta. U radionici su sudjelovali učenici od 5. – 8. razreda koji su članovi Vijeća učenika ili Web detektivi naše škole te njihove voditeljice – pedagoginja Nataša Ivanić i učiteljica engleskog Silvija Mađarić. Više od 6000 učenika u Hrvatskoj uključilo se u Dan sigurnijeg interneta, pa tako i mi,  da bi naučili kako odgovorno koristiti društvene mreže i mobitele. Glavni je cilj upozoriti na sigurnije korištenje online tehnologije.

Svake veljače udruženje Insafe/INHOPE uz potporu Europske Komisije organizira Dan Sigurnijeg Interneta kojemu je cilj promicanje sigurnije i odgovornije upotrebe online tehnologije i mobilnih uređaja, posebice među djecom i mladima. Svake godine na drugi dan drugog tjedna drugog mjeseca tisuće ljudi diljem svijeta se udruže kako bi sudjelovali u događajima i aktivnostima kojima žele podići svijest o sigurnosnim problemima na internetu.

Dan sigurnijeg interneta se organizira u sklopu projekta „Safer Internet Centre Croatia: Making internet a good and safe place” (2015-HR-IA-0013) kojega sufinancira Europska  unija iz programa Department C – Connecting Europe Facility (CEF).

Ove godine i naša škola priključila se realizaciji radionica koje provodi Centar za nestalu i zlostavljanu djecu iz Osijeka.  Od ponuđenih tema, izabrali smo radionicu – Kreativnost u rukama, kojom smo pokušali osvijestiti učenike o načinu korištenja YouTube kanala kao edukativnog medija za pomoć pri učenju i razvijanju vlastite kreativnosti. Učenici su tijekom radionice radili u skupinama te su samostalno izradili zadane origami modele (leptire), uz pomoć YouTube kanala.

Po završetku radionice, učeničke radove i evalucaijske listiće izložili smo na velikom panou te s polaznicima radionice prokomentirali na koje sve načine mogu biti kreativni uz pomoć interneta, ali i opasnosti koje se kriju u pozadini te da uvijek moraju dobro provjeriti stranice koje posjećuju i posavjetovati se s roditeljima.

Na samo kraju radionice, učenicima smo podijelili evaluacijske listiće na koje su trebali zapisati što su naučili tijekom današnje radionice.

Donosimo vam nekoliko odgovora:

“Svidjelo mi se što smo koristili youtube u svrhu škole i učenja.”

“Koristim youtube zato što mogu naučiti puno stvari.”

“Učili smo da uz pomoć youtube možemo naučiti raditi nešto novo i da ne moramo gledati samo video spotove i filmove.”

“Naučio sam da nam youtube može služiti i u korisne svrhe.”

“Uz pomoć youtube izradili smo leptira od papira pa tako možemo naučiti raditi mnogo toga zanimljivoga.”

(Silvija Mađarić, OŠ E.Kumičić)


Related Images:

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button