DOGAĐANJANASLOVNICAUDRUGE

Obilježen Dan oslobođenja Slatine od fašizma

76. godišnjicu oslobođenja Slatine od fašizma, predstavnici Udruge antifašističkih boraca i antifašista Slatine obilježili su odavanjem počasti borcima i žrtvama fašizma minutom šutnje i polaganjem vijenaca ispred Spomenika žrtvama fašističkog terora u središtu Slatine te uz Spomen ploču na grobu palih boraca žrtava fašizma na Gradskom groblju u Slatini.

Nakon što je pozdravio nazočne goste, zamjenicu gradonačelnika Grada Slatine Sanju Mrzljak Jovanić i članove udruga antifašista iz Orahovice na čelu s predsjednikom Željkom Filipovićem, iz Vukovara s predsjednikom Lazom Đokićem i iz Požege koje je predvodio tajnik Kazimir Semunović, predsjednik slatinskih antifašista Vladimir Jurić govorio je o hrabrosti i požrtvovanosti boraca osobito narodnih heroja tijekom oslobađanja Slatine prije 76 godina, te se na kraju zahvalio Gradu Slatini na potpori obilježavanju ovog važnog datuma u nadi još bolje zajedničke suradnje.

Osim njega o samom povijesnom značenju oslobođenja Slatine od fašizma pričao je dr. Petar Kavgić koji se kroz svoja svjedočanstva kao 10-ogodišnjeg dječaka prisjetio tih događanja.

S nekoliko riječi skupu se obratio izaslanik predsjednika Saveza antifašističkih boraca i antifašista RH Franje Habulina i predsjednik vukovarske Udruge antifašističkih boraca i antifašista Lazo Đokić koji je govorio o vrijednostima antifašističke narodnooslobodilačke borbe.

Na kraju je Slatinčanima Dan oslobođenja Slatine čestitao tajnik požeške Udruge antifašista Kazimir Semunović koji se tradicionalno kroz stihove prisjetio pojedinih detalja NOB-a.
(mf/Foto: Mihaela Feldi)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button