NAJAVE DOGAĐANJANASLOVNICA

Obilježavanje Svjetskog dana nevladinih organizacija 27. veljače i u Slatini

27. veljače obilježava se Svjetski dan nevladinih organizacija – udruženja aktivnih građana koji svojim entuzijazmom žele svijet učiniti boljim.

Prema službenim stranicama Europske unije nevladine organizacije (NVO-ovi) neprofitne su organizacije koje djeluju neovisno o državnim vladama. Često su organizirane kao dobrotvorne udruge i posebno su aktivne u borbi protiv siromaštva, slabe zdravstvene zaštite, problema zaštite okoliša i socijalne isključenosti.

Postoje mnoge vrste NVO-ova, od inicijativa na razini lokalne zajednice do međunarodnih organizacija koje djeluju diljem svijeta. Obično se financiraju donacijama i okupljaju ljude koji imaju zajednički interes i žele ostvariti pozitivan utjecaj ili potaknuti promjene.

I na slatinskom području postoje brojne udruge čiji volonter, član ili korisnik možete postati. Doznajte nešto više i upoznajte se s njihovim djelovanjem upravo na Svjetski dan nevladinih organizacija.

Naime, povodom Svjetskog dana nevladinih organizacija Volonterski klub Osnovne škole Eugena Kumičića u suradnji s Gradom Slatinom organizira akciju predstavljanja udruga (nevladinih organizacija) kako bi osvijestio građanstvo o potrebi njihova postojanja i djelokrugu njihova djelovanja te u najširem smislu riječi predstavio prilike koje nude. Predstavljanje će se održati u utorak, 27. veljače u Parku 136. slatinske brigade s početkom u 10 sati.
Medijski pokrovitelj događaja je Slatinski informativni centar Slatina.

Budite članovi ili korisnici – budite aktivni. Dođite!

(mf; Izvor: Marijana Toplak, voditeljica Volonterskog kluba Eugenijalac OŠ Eugena Kumičića

 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button