DOGAĐANJAFOTO GALERIJEKULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICA

Obilježavanje Dana škole OŠ Josipa Kozarca Slatina završila svečanom priredbom

Sredinom ožujka, slatinska OŠ Josipa Kozarca brojnim je aktivnostima započela obilježavanje Dana škole. Tako su organizirana brojna prigodna natjecanja, kako iz ponekih školskih predmeta (matematike, fizike, kemije, geografije, prirode i biologije), tako i ona sportskog karaktera (štafetne igre, školski kros, natjecanje u odbojci i malom nogometu te dr.). Organizirano je i predavanje iz astronomije te astronomska noć, projektni dan, bavili su se i projektom bicikl (izrada instalacije) i s još puno toga.

Obilježavanje Dana škole učenici i učitelji OŠ Josipa Kozarca završili su večeras svečanom priredbom naziva “Ritam škole, ritam proljeća” održanom u dvorani POU-a Slatina.

Na početku smo pogledali tradicionalnu prezentaciju pod nazivom “Naši šampioni” te se imali priliku podsjetiti i upoznati s uspjesima učenika koji su sudjelovali na raznim školskim natjecanjima.

Kao i na svakoj priredbi, i na večerašnjoj je teško bilo naći slobodno mjesto u gledalištu. Svatko je htio vidjeti nastup sebi najdražeg školarca. Bili su tu mame i tate, bake i djedovi, tete, ujaci, stričevi i ostala rodbina…

Svi performeri su se vrhunski pripremili, a u nekim vještinama, kao što je npr. govorenje engleskog jezika, brojni bi im pozavidjeli.

U punih 1,5 sat priredbe gledali smo i slušali najviše pjesmu i ples, a bili su tu i monolog, recitacije, igrokazi…

Treba reći da su publiku kroz priredbu vodili izuzetni mladi voditelji iliti učenici OŠ Josipa Kozarca, a prvi red gledališta zauzeli su među ostalima zamjenik župana VPŽ Marijo Klement, županijska pročelnica za obrazovanje i demografiju Martina Bunić, ravnatelji škola s područja županije, ravnateljica OŠ Josipa Kozarca Slatina Ksenija Vujanović Juras… u dvorani su bili i brojni učitelji ove slatinske škole.

(Tekst i Foto: Tea Kiš Slačanac)                                                

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button