DOGAĐANJANASLOVNICAOPĆINE

Novosti iz moje općine: Načelnik Rončević najavio bogat program proslave Dana općine Čađavica i blagdana sv. Petra

Čestitku mještanima povodom Dana općine danas je putem etera Radio Slatine uputio načelnik Općine Mirko Rončević.

Gostujući u emisiji Novosti iz moje općine najavio je bogat višednevni program koji će se u prigodi proslave Dana općine Čađavica i blagdana sv. Petra, zaštitnika župe Čađavica održati od 24. lipnja do 2. srpnja ove godine.

Tako smo doznali kako program započinje sportskim natjecanjima već u subotu, 24. lipnja kada će se održati tradicionalne Sportske igre u disciplinama: streljaštvo zračnom puškom, bela i elektronski pikado.
Sportske igre će se održati u organizaciji Općine Čađavica i Udruge HVIDR-a Slatina na nogometnom igralištu u Čađavici s početkom u 9 sati, dok NK „Mladost 1930“  Čađavica istoga dana u 17 sati organizira malonogometni turnir  naselja općine Čađavica.
Sportska natjecanja nastavljaju se i sljedećega dana, 25. lipnja od 9 sati Kupom Općine Čađavica u lovu ribe udicama na plovak u organizaciji ŠRU „Karas“ Čađavica.

Centralni događaj proslave je svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Čađavica koja će se održati u utorak, 27. lipnja u Mjesnom domu u Čađavici s početkom u 15 sati, čemu će pola sata ranije prethoditi polaganje vijenaca kod centralnog križa na mjesnom groblju u Čađavici u spomen poginulih hrvatskih branitelja.

Na samo Petrovo u četvrtak, 29. lipnja proslava se nastavlja crkvenim svečanostima gdje će svečana sv. Misa povodom Dana Općine Čađavica i zaštitnika župe sv. Petra Apostola biti služena u 11 sati u župnoj crkvi u Čađavici čiji će mještani toga dana proslaviti i svoj kirvaj.

Subota, 1. srpnja rezervirana je za kulturni dio programa u sklopu kojega će se u organizaciji KUD-a „Podravina“ Čađavica održati 8. međunarodna smotra folklora „Petrovo je i žito se zlati, skupa ćemo zapjevati“. Ova će manifestacija započeti u 17.30 sati zajedničkim šokačkim kolom na školskom igralištu u Čađavici, a nastaviti od 18 sati u Mjesnom domu u Čađavici.
Ovoga puta svu raskoš nošnji i narodnih običaja uz domaćine i gostujuće KUD-ove obogatit će i nastup vrtićke skupine djece Dječjeg vrtića „LIPA“ Čađavica.

Jedna od posebnosti čađavačkog Petrova je i tradicionalna, sada već 16. Međužupanijska izložba hladnokrvnih konja i zaprega koja će se održati posljednjega dana proslave, u nedjelju, 2. srpnja na nogometnog igralištu u Čađavici, a koja će početi u 10 sati.

Svoj sada već također tradicionalni defile ulicama imat će zajedno sa svojim gostima i članovi Moto kluba Zvijeri i to u 12 sati, nakon čega će Općina Čađavica svoje goste i posjetitelje počastiti voletinom s ražnja.
(Mihaela Feldi/Foto: Elvis Marković)

 

 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button