NASLOVNICAOPĆINERADIO EMISIJE

„Novosti iz moje općine“ – Načelnik Općine Sopje Berislav Androš istaknuo projekte u završnoj fazi, ali najavio i neke nove

U današnjoj emisiji Slatinskog informativnog centra „Novosti iz moje općine“ gostovao je načelnik Općine Sopje Berislav Androš koji je tom prigodom u eteru Radio Slatine javnost upoznao s aktualnostima nekoliko projekata.

Nakon što je izrazio zadovoljstvo manifestacijom Ivanje 2024. koja je vrlo uspješno održana u Sopju 23. lipnja, te se zahvalio svima koji su se uključili u organizaciju iste, kao i brojnim posjetiteljima, govorio je o nekoliko projekata među kojima pojedini ulaze u završnu fazu realizacije, ali i najavio neke nove.

Tako smo doznali kako Općina Sopje i nadalje ulaže u sportsku infrastrukturu, te se intenzivno radi na izgradnji nadstrešnica kod igrališta u Josipovu i Vaškoj.

– U dogovoru s Nogometnim klubom Dinamo iz Josipova i Nogometnim klubom Vaška u naš smo proračun ubacili ova dva manja projekta kako bi i u tim mjestima unaprijedili sportske terene, te nogometašima i posjetiteljima omogućili što kvalitetnije uvjete, – istaknuo je načelnik Androš te dodao kako je ovo samo nastavak ulaganja u sportsku infrastrukturu i popratne sadržaje na području općine Sopje, te da je tijekom ove godine u planu i izgradnja tribina u Novoj Šarovki.

Radovi u Josipovu su u tijeku dok bi ovih dana trebali početi i u Vaškoj, dok je projekt uređenja svlačionica NK Podravac Sopje završen te je ostalo samo opremanje koje bi također trebalo biti gotovo ovih dana, odnosno do Memorijalnog turnira za preminulog branitelja Zlatka Karafu.

Općina Sopje ove je godine krenula i s projektom izmjene starih i dotrajalih lampi javne rasvjete u naselju Sopje koji se u potpunosti financira iz proračuna Općine Sopje.

– Iako imamo nekoliko naselja koja su pokrivena s LED rasvjetom ipak je više onih gdje su i dalje postavljene zastarjela halogena rasvjeta.
Cilj ovoga projekta je bolja vidljivost po noći što dovodi i do bolje sigurnosti građana ali isto tako i uštede električne energije do koje dolazi korištenjem nove LED rasvjete, – istaknuo je načelnik Androš, te dodao kako će Općina zasigurno nastaviti s izmjenom rasvjete i u ostalim naseljima na području općine gdje je nema.

Podsjetio je i na projekt izgradnje nogostupa u Sopju u sklopu kojega su se radovi malo odužili, no rekao je kako bi radovi trebali biti završeni za najkasnije tri tjedna.

U drugom dijelu emisije osvrnuo se na projekt obnove mjesnog doma u Josipovu koji je u završnoj fazi realizacije te bi trebao biti završen do sredine idućeg mjeseca.

– Ovdje se radi se o kompletnom unutrašnjem uređenju, te implementaciji centralnog grijanja.
S time završavamo obnovu ovoga doma koju smo podijelili u tri faze, te se nadam da će ga mještani koristiti za sve prigode koje su i ranije imali ali sada u ipak kvalitetnijem i sadržajnijem prostoru, – pojasnio je načelnik te naglasio kako je projekt ukupne vrijednosti od 82.000 eura sufinanciran sredstvima Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine.

Pred kraj emisije spomenuo je kratko projekte koji su u najavi, odnosno za koje je između ostaloga u tijeku izrada projektne dokumentacije ili se čeka na građevinsku dozvolu, a riječ je o projektima izgradnje tribina u Novoj Šarovki, dogradnje sanitarnog čvora uz svlačionice u Josipovu, izgradnje platoa i nadstrešnice kod doma u Grabiću, uređenja dječjeg igrališta u Španatu, te uređenja mjesnog doma u Gornjem Predrijevu.

Na samom kraju najavio je početnu konferenciju projekta Zaželi – Općina Sopje koja će se održati sutra, 4. srpnja.

Reprizu današnje emisije poslušajte u 18:15 sati u programu Radio Slatine.

(Mihaela Feldi/Foto: Elvis Marković)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button