NASLOVNICAOPĆINERADIO EMISIJE

„Novosti iz moje općine“ – Načelnik Općine Sopje Berislav Androš istaknuo projekt Zaželi

U današnjoj emisiji Slatinskog informativnog centra „Novosti iz moje općine“ gostovao je načelnik Općine Sopje Berislav Androš koji je tom prigodom u eteru Radio Slatine javnost upoznao s aktualnostima nekoliko projekata.

Tom je prigodom istaknuo projekt Zaželi Sopje za koji je potpisan ugovor i s nadležnim ministarstvom i sa 7 žena koje će počevši od 1. lipnja ove godine tijekom 34 mjeseca zajedno s koordinatorom brinuti o 42 korisnika s područja općine Sopje.

– Ovo je naša prva samostalna provedba projekta Zaželi, ali imamo iskustva kao partneri u dosadašnjim projektima.
Srećom i žene koje su zaposlene imaju iskustva jer su već radile na projektima zaželi proteklih godina, – istaknuo je načelnik Androš te najavio početnu konferenciju putem koje će kroz nekih desetak dana detaljnije informirati javnost.

Nadalje nas je upoznao s nekoliko infrastrukturnih projekata. Tako smo doznali kako je jučer, 28. svibnja potpisan ugovor o izmjeni javne rasvjete za naselje Sopje. Projekt je vrijedan oko 32.000 eura i trebao bi biti gotov do kraja lipnja, a kojim Općina započinje s postavljanjem led rasvjete u naseljima koja je nemaju.

Načelnik je govorio i o izgradnji nogostupa u Ulici kralja Tomislava u Sopju koja bi trebala biti dovršena u roku, a želja mu je da to bude do sopjanskog kirvaja na Vidovo 15. lipnja.

Spomenuo je i svlačionice u Sopju te rekao kako je ovaj projekt u završnoj fazi i do kraja ovoga tjedna bi trebao biti završen. 

– NK Podravac je ovu polusezonu zbog radova na svlačionicama svoje utakmice odigravao u Novoj Šarovki.
Moram istaknuti da je ovo nastavak odlične suradnje naših klubova koji su protekle 3 godine često surađivali, te odigravali svoje utakmice kod susjednih klubova.
Naravno, razlog su ogromna ulaganja u sportsku infrastrukturu, te su nam ovo pete svlačionice u zadnje tri godine, – rekao je načelnik Androš te izrazio nadu da će uskoro imati sve riješeno i za posljednje u nizu svlačionice u Novakima.

Naglasio je kako idući tjedan kreće i realizacija projekta obnove doma u Josipovu vrijednog 82.000 eura.

Na kraju emisije najavio je još nekoliko planiranih projekata u narednom tromjesečnom razdoblju. Tako smo doznali kako Općina Sopje planira i I. faza  asfaltiranja i rekonstrukcije ceste u Ulici braće Radić do Drave, odnosno sustava navodnjavanja, izradu projektne dokumentacije za izgradnju tribina u Novoj Šarovki, zatim izgradnju nadstrešnica u Josipovu i Vaškoj, izgradnju platoa kod doma u Grabiću gdje je planirana i završna faza ulaganja u prostorije svlačionica, uređenje dječjih igrališta u Sopju i Španatu, te dogradnju sanitarnog čvora uz svlačionice u Josipovu. Osim toga planirana je sanacija mjesnog doma u Španatu gdje bi se u I. fazi radova zamijenila konstrukcija krovišta, a u II. fazi na proljeće iduće godine na red bi došlo uređenje fasade.

Reprizu današnje emisije poslušajte u 18:15 sati u programu Radio Slatine.

(Mihaela Feldi/Foto: Elvis Marković)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button