NASLOVNICAOPĆINERADIO EMISIJE

„Novosti iz moje općine“ – Načelnik Općine Sopje Berislav Androš govorio o planovima do kraja godine

U današnjoj emisiji Slatinskog informativnog centra „Novosti iz moje općine“ gostovao je načelnik Općine Sopje Berislav Androš koji je tom prigodom u eteru Radio Slatine govorio o nizu projekata i planovima do kraja godine

Tako smo doznali kako je Općina Sopje putem Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU uspjela osigurati sufinanciranje za projekt Izgradnja platoa kod mjesnih domova u Kapincima i Novakima u visini od 31.000 eura, dok je ukupna ugovorena vrijednost radova 79.376,25 eura.

– Ovaj bi projekt trebao biti završen u prvoj polovici prosinca ove godine i zasigurno će poboljšati stanje infrastrukture u ova dva naselja općine Sopje, a osim toga nastavljamo i s ulaganjima u sportske objekte, – istaknuo je načelnik Androš te izrazio zadovoljstvo još jednim ostvarenim sufinanciranjem.

Naime, Općina je putem spomenutog ministarstva iznašla sredstva u visini 21.000 eura kojima će se sufinancirati projekt Postavljanja ograde na nogometnom igralištu u Novoj Šarovki s dodatnim sadržajima ukupne vrijednosti radova od 32.821,25 eura.
U tijeku su zemljani radovi, a osim ograde, postavit će se i nove kućice za zamjenske igrače i delegata, kao i nova zaštitna mreža i dodatni sadržaji.
Kako je naglasio načelnik i ovi radovi moraju biti završeni do kraja godine i s time bi, nakon ulaganja u prostorije svlačionica i sale mjesnog doma, bio zaokružen ciklus ulaganja u sportsku i osnovnu infrastrukturu na toj parceli.
Osim toga u istom vremenskom razdoblju planirano je i postavljanje nadstrešnica kod nogometnih igrališta u Vaškoj i Josipovu.

Tijekom emisije dotaknuo se načelnik Androš i ceste Novačka Đota, te naglasio kako je ovaj projekt vrijedan 344.242,85 eura.

– Plan je do kraja ove godine odraditi otprilike 100.000,00 eura od ugovorenih radova jer smo tako dogovorili s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova EU. Ono što je trenutačno aktualno na ovome projektu je izmještanje plina, a što se tiče ostalih radova na toj lokaciji prije nekoliko dana sam bio na sastanku u tvrtki Komrad d.o.o. Slatina u vezi provlačenja vodovodne mreže za tu ulicu u Novakima, tako da sve teče prema planu, – rekao je načelnik te nadalje govorio o važnosti izgradnje vatrogasnog spremišta DVD-a Sopje koje je nedavno obilježilo svoju 110. obljetnicu.

– Ukupna vrijednost ugovorenih radova iznosi 42.195,67 eura i za sad se u potpunosti financira iz proračuna Općine Sopje no nadamo se i određenom sufinanciranju. U svakom slučaju ovaj nam je projekt iznimno važan iz nekoliko razloga. Naime uz kombi i postojeću opremu, trenutno “skladište” ne zadovoljava trenutačne potrebe, a izgradnjom novog spremišta uz Vatrogasni dom do kraja ove godine itekako će se poboljšali uvjeti u kojima bi uredno i propisno skladištili vatrogasnu opremu kako ista ne bi gubila na vrijednosti. Dovršetkom spomenutih radova završit ćemo ciklus najvažnijih ulaganja u DVD Sopje, te nam preostaje još samo asfaltiranje i uređenje okoliša, – pojasnio je načelnik Androš, te pozvao sve zainteresirane, a osobito mlade da se uključe u ovaj plemeniti poziv, kako bi DVD Sopje mogao nastaviti svoj rad uz školovane i sposobne kadrove.

Dotaknuo se i teme sufinanciranja boravka učenika u učeničkim domovima za što je natječaj završen. Potpisani su ugovori sa svih šest učenika koji su se prijavili na natječaj te će im Općina Sopje sufinancirati smještaj s 55 eura mjesečno.
Što se tiče stipendiranja studenata i ovaj je natječaj završen te slijedi postupak ocjenjivanja podnesenih prijava.

– Mi nismo previše rigorozni što se tiče stipendija, te svaka pravovaljana prijava u konačnici bude i odobrena. Do sada smo imali dva povećanja iznosa stipendija, a ove godine nam slijedi treće i to na 130 eura na mjesečnoj razini tokom akademske godine, – naglasio je načelnik Androš te na kraju govorio o planovima do kraja godine gdje je istaknuo kako uz dovršetak planiranih programa i projekata, među kojima je i najveći projekt Općine Izgradnje širokopojasnog interneta, slijede i pripreme za manifestaciju Advent u Sopju koji će biti još bogatiji od prethodnih.

Reprizu današnje emisije poslušajte u 18:15 sati u programu Radio Slatine.

(Mihaela Feldi/Foto: Elvis Marković)

 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button