NASLOVNICAOPĆINERADIO EMISIJE

„Novosti iz moje općine“ – Načelnik Općine Nova Bukovica Tomislav Bračun čestitao svojim mještanima Dan općine i blagdan Velike Gospe

Čestitku mještanima povodom Dana općine i blagdana Velike Gospe danas je putem etera Radio Slatine uputio načelnik Općine Nova Bukovica Tomislav Bračun.

Gostujući u emisiji Novosti iz moje općine najavio je bogat višednevni program koji će se u prigodi proslave Dana općine Nova Bukovica i blagdana Velike Gospe održati od 11. do 26. kolovoza ove godine.

Tako smo doznali kako je obilježavanje Dana općine započelo već krajem srpnja kada je održan Memorijalni turnir „Matija Kotris“ u organizaciji NK Mladost Miljevci, dok je na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja 5. kolovoza NK Zrinski Nova Bukovica također u prigodi Dana općine organizirao memorijalnu utakmicu za poginule hrvatske branitelje novobukovačkog kraja.

Središnji dio programa obilježavanja Dana općine započinje u petak, 11. kolovoza svečanom sjednicom Općinskog vijeća uoči koje će se s početkom u 13 sati održati obilazak postava zavičajne zbirke Udruge žena „Bukovica u srcu“ i odavanje počasti poginulim hrvatskim braniteljima polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća ispred spomenika poginulim hrvatskim braniteljima u središtu Nove Bukovice.

Istoga dana s početkom u 17 sati održat će se Dječji malonogometni turnir „Sokak 2023.“ u organizaciji MNK Apokalipsa.

Program se sljedećeg dana, 12. kolovoza nastavlja u 18 sati Memorijalnom utakmicom za pokojnog Đuru Škorića, igrača NK Zrinski Nova Bukovica koji će tom prigodom na svom terenu odigrati utakmicu protiv NK Drava Podravske Sesvete.

Paralelno će se u isto vrijeme održati još jedan događaj. Naime, također s početkom u 18 sati započet će program 4. smotre folklora „Ja pjevam svome selu“ posvetom KUD-ova u crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Novoj Bukovici, a potom će povorka krenuti ulicama Nove Bukovice do mjesta nastupa u Vinogradskoj ulici popularno zvanoj Mexico. Smotra folklora u organizaciji KUD-a Lipa Nova Bukovica započet će u 19 sati, a po njezinom završetku sudionike smotre i ostale posjetitelje zabavljat će TS Traženi.

Tradicionalno će i neumorna ekipa hrabrih Glasnika istine trčati mjestima općine Nova Bukovica krenuvši iz Bjelkovca do središta Nove Bukovice u spomen na poginule hrvatske branitelje i čast Dana općine.

U nedjelju, 13. kolovoza s početkom u 9 sati na igralištu NK Mladost Miljevci održat će se Memorijalni turnir „Ivica Sobol – Fumić“. U kategoriji U-11 svoje će snage odmjeriti nogometni klubovi Mladost Miljevci, Slatina, Sokol Milanovac i Slavonija Sladojevci.

Istoga dana u organizaciji jednog privatnog ugostitelja održat će se turnir naselja s početkom u 15 sati na majdi Mexico, a u večernjim satima zabava uz nastup novogradiške grupe Jocker.

Na sam blagdan Velike Gospe u župnoj crkvi bit će služene četiri svete mise, u 7, 9, 11 i 19 sati, dok će se u večernjem dijelu programa od 21:30 h održati koncert Zabranjenog pušenja.

Završnica obilježavanja Dana općine bit će 32. obljetnica osnutka „Bukovačke satnije“ u organizaciji Udruge hrvatskih branitelja i dragovoljaca Domovinskog rata općine Nova Bukovica u sklopu koje će se održati braniteljske sportske igre.

Tijekom emisije načelnik se dotaknuo još jedne teme koja je trenutačno najaktualnija na području općine Nova Bukovica.
Tako je svoje mještane i ostalu zainteresiranu javnost upoznao sa situacijom vezanom uz otvoreno javno savjetovanje na prijedlog cjenika o usluzi odvoza komunalnog otpada budući da je koncesionar, tvrtka Eko-flor Plus iz Oroslavlja uslijed poskupljenja troškova poslovanja odlučio podići cijene.

Na kraju emisije načelnik Bračun je svojim mještanima čestitao Dan općine Nova Bukovica i blagdan Velike Gospe te ih pozvao da posjete događanja u sklopu bogatog višednevnog programa

Reprizu današnje emisije poslušajte u 19:15 sati u programu Radio Slatine.

(Mihaela Feldi/Foto: Nikolina Mažar)

PLAKAT

 

 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button